"Мислех, че ще умра в третия сет": Векич обясни непрестанните сълзи в мача си с Паолини

от в 15:33 на 12.07.2024
Калоян Соколов

Дона Векич обясни защо беше уловена от камерите да плаче неколкократно по време на полуфиналния си мач от Уимбълдън, който загуби след тайбрек в решителния сет. Векич само преди малко повече от месец обмисляше оттегляне от тениса, а вчера на два пъти водеше с пробив в третия сет срещу Жасмин Паолини, но очевидно хърватката е била сериозно възпрепятствана от физически проблеми, които са били сериозно пречка за нея към преминаването на финалната линия в двубоя.

"Мислех, че ще умра в третия сет. Изпитвах толкова сериозна болка в ръката и крака, а напрежението беше непоносимо. Не ми беше никак лесно, но ще се възстановя. Плачех най-вече заради болката и това, че не виждах как бих могла да продължа да играя. Някак обаче съумях да го направя. Това е едно от най-тежките изпитания, с които някога съм се сблъсвала, но продължих до последно да вярвам в победата. Паолини наистина игра страхотен тенис и мога единствено да я поздравя. Тя го заслужава.

Щабът ми вече ме успокои и ми каза, че трябва да се гордея със себе си, но е трудно в момента да гледам по този начин на нещата. Със сигурност ще се нуждая от няколко дни, за да се възстановя от всичко случило се. Много е тежко да бъда позитивна в подобен момент. Бях толкова близо и пропуснах купища шансове" - коментира съкрушената тенисистка пред медиите.

Източник: Tennis Majors

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Мислех, че ще умра в третия сет": Векич обясни непрестанните сълзи в мача си с Паолини Калоян Соколов
Теми:  
wta | дона векич | интервюта | любопитно | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook