Мислете преди да пишете: Джокович опроверга внушението, че е напуснал непозволено корта

от в 08:20 на 19.01.2023
Калоян Соколов

Новак Джокович отнесе сериозни критики за поведението си по време на своя откриващ мач от Аустрелиън Оупън, в който постигна убедителна трисетова победа над Роберто Карбайес Баена. Сърбинът остави негативно впечатление с това, че по никакъв начин не се съобрази с главната съдийка Аурели Торт, която не му позволи да отиде до тоалетна още след третия гейм на първия сет и напусна корта, въпреки че французойката на няколко пъти го повика обратно. Изглежда обаче, че разтълкуването на ситуацията е било по-скоро внушение от страна на Евроспорт, защото 21-кратният шампион от Шлема побърза да опровергае медията:

"Евроспорт, моля да проверявате вашата информация пред да публикувате нещо осъдително и невярно. Съдийката на стола ми позволи да отида до тоалетната, но не получих правото на официална пауза и трябваше да се върна навреме за началото на следващия гейм, така че тя просто ми каза да побързам (това не е било заснето). Впоследствия тя се обърна към мен, когато вече почти бях напуснал пределите на корта и не съм я чул. Причината беше, че искаше да ме предупреди за обстоятелството, че тоалетните всъщност са в противоположната посока, но успях да намеря една и от моята страна.

Единствено съм бил помолен да побързам и по никакъв начин не съм се противопоставял на правилата или самата арбитърка. Получил съм нужното разрешение за последвалите си действия, а вие помислете повече следващия път, когато сте напът да публикувате подобна публикация, защото имате отговрност към множество спортни фенове, които следват вашата страница - завършва назидателното обръщение на сърбина към телевизионния гигант.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Мислете преди да пишете: Джокович опроверга внушението, че е напуснал непозволено корта Калоян Соколов
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2023 | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook