Мислите, че Рафаел Надал е суеверен? Запознайте се с ритуалите на Максим Креси

от в 11:54 на 24.01.2022
Калоян Соколов

Всеки от нас има някакви суеверия, които спазва в живота си неизменно, за да се чувства по-уверен в дадени свои действия, а тези практики важат дори и в професионалния тенис. Всички знаем как Рафаел Надал подрежда своите бутилки и спринтира назад към основната линия преди началото на загрявката, но тези ритуали далеч не са характерни само за него и сега ще ви запознаем със странностите на една от най-големите сензации през новия тенис сезон, а именно Максим Креси.

Американецът наскоро достигна до финала на ATP 250 надпреварата в Мелбърн, като на същия турнир победи Григор Димитров. Всички тогава забелязахме как Креси използва паузите, за да чете записки от червения си тефтер, които се оказа, че съдържат различни известни мантри. Оказва се обаче, че световният номер 70 далече не спира дотук и разчита много на дадени ритуали, ако съдим по неговите думи.

"Имам много суеверия и времето не би ми стигнало, за да ви запозная с всяко едно от тях, защото са дори повече от тези на Рафа Надал. Един от тези ритуали се съдържа в това да изписвам всяка сутрин по три пъти фразата "всей съмнение", като я рамкирам в правоъгълник. Това ми помага да изпадна в медитация, а концентрацията ми е на такова ниво, че навлизам в едно уникално състояние на ума, при което намирам изцяло върешния си мир и нещата досега наистина работят.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мислите, че Рафаел Надал е суеверен? Запознайте се с ритуалите на Максим Креси Калоян Соколов
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън | любопитно | максим креси

Коментари





Следвайте ни в Facebook