Митко Кузманов записа първа ATP победа и изведе България напред срещу Молдова

от в 03:05 на 05.01.2020
Димитър Панков


Димитър Кузманов записа първа победа на ниво ATP срещу Александър Козбинов. Българинът показа, че е по-опитният състезател и записа успех с 6:1 7:5 за час и 45 минути на корта. За победата българинът реализира общо пет пробива, както и 6 аса. С тази победа България повежда в сблъсъка срещу Молдова с 1:0.



Мачът започна равностойно, като сервиращите взеха откриващите си геймове. В четвъртия гейм Кузманов започна да се напасва към стила на игра на Козбинов и с помощта на слайса си и стабилността си на корта проби молдовеца. В първия сет Мико сервираше на отлично ниво, като записваше асове във всеки от своите сервис-геймове. Мико затвърди пробива и след още един пробив и нов отличен сервис-гейм взе сета с 6:1 за само 30 минути игра.



Българинът, набрал инерция, проби в откриващия гейм на втория сет след нова порция стабилна игра, караща съперника си да греши. Последва затвърждаване на пробива, след което капитанът ни Григор Димитров отиде да загрява преди мача си срещу Раду Албот. Мико продължи с отличната игра и дръпна с 4:0. Личеше си огромната разлика между двамата и старанието, което полагаше българинът.

Последва гейм, в който Мико поведе с 40:15 и имаше два скрити мачбола, но молдовецът се събра и си взе подаването. Последва дълъг гейм, който можеше да отиде и в двете посоки, но Козбинов успя да пробие, а после да намали до 4:3. Последва много труден гейм, в който Кузманов спаси два шанса за пробив и след мъжка игра дръпна с 5:3.



Молдовецът си взе сервис-гейма и принуди Кузманов да сервира за мача с нови топки. Българинът поведе с 40:0, което означаваше три мачбола. Точно тогава Мико се срина и допусна обрат в гейма, което значеше 5:5. След краха българинът се събра и успя да поведе с нов пробив. От втория опит Мико не показа повече колебания и след петия си мачбол успя да запише първата си победа на ниво АТР.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Митко Кузманов записа първа ATP победа и изведе България напред срещу Молдова Димитър Панков

Коментари





Следвайте ни в Facebook