Мюнхен: Кецманович надви миналогодишния шампион и ще дебютира в топ 30

от в 15:56 на 29.04.2022
Калоян Соколов

Миомир Кецманович категорично е един от играчите, които показват най-сериозен напредък през новия сезон и изненадва приятно със страхотното си постоянство от началото на 2022-ра. Сърбинът се намираше на 78-ма позиция, когато годината стартира, само че оттогава не спира да напредва и от идния понеделник ще дебютира в топ 30 на света. Днес 22-годишният талант се класира за полуфиналите на ATP 250 надпреварата в Мюнхен, след като отстрани действащия шампион Николоз Басилашвили - 7:6(5) 6:2. По този начин Кецманович записа 24-ата си победа от януари насам и така се изравни със Стефанос Циципас на върха по този показател.

Двубоят започна отлично за грузинеца, който беше в серия от 6 поредни загуби до миналата седмица, но в Мюнхен отново показваше най-добрата си игра. Басилашвили придаваше невероятна  скорост на топката и атакуваше при всяка удобна възможност, а неговата мощ категорично вземаше превес над младия му опонент. Това доведе до пробив в актива на четвъртия поставен, само че балканецът осъществи моментален рибрейк и в деветия гейм достигна до сетбол на съперниковото подаване.

Миналогодишният победител показа характер, като вкара частта в тайбрек, ала там пропиля аванс от 4:1 точки и впоследствие нямаше връщане за него в срещата. Кецманович изцяло контролираше нещата във втория сет, където осъществи серия от цели пет поредни спечелени гейма и заслужено намери място във финалната четворка, осигурявайки си сблъсък срещу Ботик ван де Зандсхулп.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мюнхен: Кецманович надви миналогодишния шампион и ще дебютира в топ 30 Калоян Соколов
Теми:  
atp | миомир кецманович | мюнхен | николоз басилашвили | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook