Младенович с абсолютен обрат над Векич; Бертенс с трудна победа

от в 09:55 на 11.10.2019
В


Кристина Младенович реализира абсолютен обрат, в който отстрани световната номер 21 Дона Векич от надпреварата в Линц. След уникално зрелище, завършило 3:6 6:1 6:2, французойката продължи напред към четвъртфиналите, където очаква Екатерина Александрова.

По време на първите шест гейма от мача, никоя от двете тениситки не успя да намери правилното темпо на игра. Те грешаха от много различни позиции, с което до 3:3 никоя от тях не успя да стигне дори до геймбол на сервис.

Въпреки че не показа никак убедителна игра, Векич все пак се оказа по-категоричната на корта и благодарение на пробив в осмия гейм хърватката успя да прибави сета към сметката си. Независимо, че започна трудно, анарогично в следващите две части Младенович показа невероятна игра, с което без особени трудности затвори срещата в своя полза.



В друг осминафинален мач през деня Кики Бертенс успя да надделее над белгийката Алисън Ван Ютванцк. Макар че предаде първия сет, световната номер осем успя да се съвземе от загубата и без особени трудности спечели следващите два сета, с което затвори мача в своя полза. Благодарение на нестабилната игра на съперничката си, Бертенс успя да сложи край на срещата след близо два часа игра след 4:6 6:3 6:3.

По този начин в следващото си участие на турнира в Австрия, Кики ще се изправи срещу младата американска звезда Кори Гоф.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Младенович с абсолютен обрат над Векич; Бертенс с трудна победа В

Коментари





Следвайте ни в Facebook