Младите американки не прощават: Анисимова и Гоф са сред 1/8-финалистките на РГ!

от в 16:20 на 27.05.2022
Мартин Петков

Аманда Анисимова се представя повече от силно в хода на клей сезона, след като неизменно достигна четвъртфиналите на всеки от турнирите, в които взе участие. Американката изтегли навярно най-трудния жребий за Открито първенство на Франция, където е бивша полуфиналистка, но това по никакъв начин не ѝ попрече да разгърне потенциала си и 20-годишната тенисистка отстрани бившата номер едно Наоми Осака, а впоследствие и Дона Векич, за да стигне до мача си от трети кръг срещу Каролина Мухова през днешния ден, която надви с огромни трудности след 6:7(7) 6:2 3:0 и отказване. Световната номер 28 се превърна в първата състезателка продължила към осминафиналите, където ще срещне Лейла Фернандес.

Още в началните минути двете състезателки загатнаха за предстоящата битка помежду си, която не закъсня и станахме свидетели на четири последователни пробива, за да се оформи паритетът при 4:4. В самия край на частта видяхме нова размяна на брейкове, която бе породена от чехкинята, за да се стигне до закономерен тайбрек над 70 минути след старта на срещата. Анисимова имаше обещаващо начало на дългия гейм, като си осигури преднина от два мини пробива, ала след като пропусна и втория си сетбол впоследствие, даде шанс на Мухова, която не чакаше втора покана и отмъкна дебютния сет след 1 час и 23 минути на корта неспирна битка за всяка точка.

Световната номер 28 даде ясно да се разбере, че по никакъв начин не се е предала от изпуснатото по-рано предимство и оползотвори възможността си за брейк в началото на втората част. Американката не задържа дълго преднината си, след като допусна изравняване, но от него момент нататък вдигна до такава степен летвата, че не отпусна нито гейм повече на съперничката си и изравни общия резултат в мача.

Мухова, която видимо изпитваше проблеми от физическо естество, нямаше нужния енергиен резерв да се бори за нещо в решителния сет и спечели едва две точки от четиринадесет разиграни, след което взе тежкото решение да се откаже и по този начин Анисимова стигна до победата, като намери място във втората седмица на турнира.

В следващия двубой от програмата за деня на корт ,,Сюзан-Ленглен" излязоха 18-годишната Кори Гоф и 36-годишната Кая Канепи, като заформиха своебразен сблъсък помежду си на миналото и бъдещето. Младата американка логично демонстрира доста по-добро физическо състояние, поради което и неточностите в актива ѝ бяха значително малко в сравнение с тези на ветеранката, като впоследствие това се оказа от решаващо значение за тийнейджърката, която триуфмира след 6:3 6:4. В осминафиналите за световната номер 23 предстои да се изправи срещу победителката измежду Елизе Мертенс и Варвара Грачева.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Младите американки не прощават: Анисимова и Гоф са сред 1/8-финалистките на РГ! Мартин Петков
Теми:  
wta | Аманда Анисимова | каролина мухова | кая канепи | кори гоф | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook