Младите Нестеров и Милев впечатлиха, само че бяха спряни от вторите поставени в София

от в 20:32 на 29.09.2022
Мартин Петков

Българското участие на тазгодишния Sofia Open донесе сериозни емоции във всеки роден почитател на тениса у нас. За съжаление обаче, голяма част от нашите момчета вече се сбогуваха с надпреварите на сингъл и двойки, като последните останали бяха тийнейджърското дуо съставено от Пьотр Нестеров и Янаки Милев. Нашите момчета на четвъртфиналите срещнаха вторите поставени на турнира - Рафаел Матос/Давид Вега Ернандес, и се представиха впечатляващо, но опитът в крайна сметка си каза думата и бразило-испанското дуо се поздрави с успеха - 6:4 6:4.

Двубоят стартира със сервис на Пьотр, който демонстрира здрави нерви и взе подаването си след решаваща точка, но впоследствие нямаше същия успех и предаде началния си удар. Родните таланти бяха много близо до това да реализират светкавичен рибрейк, но левичарският сервис на Матос оказа своето влияние за предотвратяване на опасността и съперниците продължиха убедително да контролират до края на сета, записвайки го на сметката си.

Във втората част двата тандема си размениха по едно спечелено подаване след решаваща точка, при което нашите момчета се мотивираха и от българската публика, за да покачат значително равнището си. Последва обаче известен период на спад при "младите лъвове" и след нечист контакт с топката от страна на Нестеров противниците пробиха наглед решаващо. При последвалия гейм Нестеров и Милев бяха отлични на мрежата, но сервирането на Ернандес за мача беше повече от отлично за пореден път в мача и вторите поставени триумфира с победата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Младите Нестеров и Милев впечатлиха, само че бяха спряни от вторите поставени в София Мартин Петков
Теми:  
atp | sofia open | пьотр нестеров | софия оупън | янаки милев

Коментари





Следвайте ни в Facebook