Младостта надделя над опита: Алкарас не остави шансове на бивш шампион в Синсинати

от в 06:54 на 19.08.2022
Калоян Соколов

Карлос Алкарас записа неочаквано ранно отпадане на Мастърса в Монреал, но демонстрира така полезната в спорта къса памет и през настоящата седмица е безупречен в мачовете си на турнира в Синсинати. Тийнейджърът достигна без загубен сет до третия кръг на надпреварата, а там трябваше да се изправи срещу опитния Марин Чилич, който възроди кариерата си с достигане до полуфиналите на Ролан Гарос и наглед тийнейджъра го очакваше много тежък мач. Световният номер 4 обаче надигра бившия шампион с категоричното 7:6(4) 6:1 и така се класира за четвъртфиналите, където го очаква сблъсък с първата ракета на Великобритания - Камерън Нори.

Двубоят започна с подчертано надмощие на младока, който проби в отриващия сервис гейм на някогашния носител на "мейджър" трофей, като дори можеше да удвои преднината си. Тогава началният удар на балканеца заработи на съвсем друго ниво и това му даде нужното самочувствие да заиграе с познатата доза агресия. Чилич беше стъпил много навътре в пределите на корта и разпределяше топката с лекота по ъглите, което му помогна да изравни резултата и да достигне до тайбрек. Там обаче Алкарас посрещаше далеч по-ефективно и набързо се сдоби с аванс от 5:1 точки, което му позволи да спечели откриващия сет.

Оттам насетне ветеранът беше бледа сянка на себе си и допускаше грешка след грешка, докато 19-годишният тенисист демонстрираше познатото си ниво на атлетизъм и нямаше проблеми с това да връща всяка една по-бърза топката от ракетата на бившия номер три. Така Карлитос пое изцяло контрола над събитията на корта и реализира нови два пробива, за да сложи точка на спора в този сблъсък.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Младостта надделя над опита: Алкарас не остави шансове на бивш шампион в Синсинати Калоян Соколов
Теми:  
atp | карлос алкарас | марин чилич | Обзори | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook