Младостта надделя над опита: Накашима отстрани Фонини след два тайбрека

от в 13:45 на 12.01.2022
Диана Андреева

Брандън Накашима засвидетелства потенциала си през миналата година, а днес отново показа на какво всъщност е способен. Американецът се справи в последователни сетове - 7:6(7) 7:6(6), с Фабио Фонини, а успехът му го класира към четвъртфиналите на ATP 250 събитието, състоящо се в Сидни през настоящата седмица. 

Двамата започнаха несигурни срещата и срещаха известни трудности в играта си, но след като в началните минути си размениха по един пробив, силите се уравновесиха. Фонини и Накашима бяха стабилни от основната линия, а директните точки от сервис се нижеха една след друга от двете страни на корта.

Впоследствие закономерно се стигна до тайбрек, където Накашима не се поддаде на емоциите и пласираше феноменални удари от основната линия, на които италианецът просто не намираше начин да се противопостави и в крайна сметка отстъпи със 7:9 и така предаде откриващата част.

Вторият сет се разви по сходен начин. В хода на началните минути двамата състезатели си размениха по един пробив, а впоследствие отново настъпиха лишени от интрига минути, довели до нов тайбрек. В решаващия дълъг гейм Фонини напомни за себе си и уверено излезе напред в резултата с 6:3.

Едва една точка разделяше италианеца от желаната трета част, ала Накашима на свой ред заличи неговите шансове. Брандън превключи на далеч по-високи обороти и наложи абсолютна доминация, за да се поздрави с крайната победа.<!--


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Младостта надделя над опита: Накашима отстрани Фонини след два тайбрека Диана Андреева
Теми:  
atp | брандън накашима | сидни | тенис турнир в сидни | фабио фонини

Коментари





Следвайте ни в Facebook