Младостта надви опита: Синер спря набиращия скорост Гаске и затвърди отличната си форма

от в 22:59 на 11.03.2023
Калоян Соколов

Яник Синер определено е един от играчите в най-добра моментна форма, като през миналия месец спечели титлата в Монпелие, а впоследствие достигна до финала в Ротердам и не беше далеч от това да спре Даниил Медведев, който към момента изглежда почти невъзможен за побеждаване. Впоследствие италианецът трябваше да участва на турнира в Марсилия, но тялото му не беше готово да издържи на натоварванията в Тура за трета поредна седмица и той реши да си вземе кратка почивка, за да бъде максимално добре подготвен за Мастърса в Индиън Уелс.

Изглежда въпросното решение е било абсолютно правилно, защото световният номер 13 демонстрира тенис от най-висока проба и заслужено се справи със съпротивата на ветерана Ришар Гаске 6:3 7:6(2). 36-годишният играч се намира в отлична кондиция от началото на 2023-та и дори съумя да завоюва трофея в Окланд, но този път младостта надделя над опита и Синер заслужено продължи към третия кръг, където ще срещне един измежду опитния Адриан Манарино и своя сънародник Лоренцо Музети.

Началото беше неочаквано, тъй като Гаске отлично абсорбираше мощта в ударите на своя опонент и постигна светкавичен пробив в неговото подаване. Подемът в действията на бившия номер седем не спря дотук, защото той много скоро разполагаше с шанс да осъществи нов брейк, само че младокът оцеля и постепенно наложи своя контрол над събитията на корта. 11-ият поставен се възползваше от позицията на опонента си, който стоеше твърде далеч зад основната линия и така постоянно ставаше жертва на отличните къси топки в арсенала на южнотиролеца. Така фаворитът влезе в серия от пет последователно спечелени гейма и скоро първата част беше в актива му.

Французинът нямаше намерение да се предава и все по-често го виждахме сам да задава темпото в разиграванията, а не просто да разчита на грешките от другата страна на мрежата. Синер беше изненадан от тази промяна в тактиката на съперника си и в началото нямаше отговор на неговите атаки, което позволяваше на Гаске да печели лесно своите сервис геймове. За съжаление на ветерана обаче, то той не поставяше под никакво напрежение по-висококласирания състезател с ретурите си и се стигна до тайбрек, в който непоставеният тенисист допусна множество непредизвикани грешки и напълно закономерно Яник Синер се поздрави със своята победа номер 100 на твърди кортове в ATP Тура.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Младостта надви опита: Синер спря набиращия скорост Гаске и затвърди отличната си форма Калоян Соколов
Теми:  
atp | индиън уелс | Обзори | ришар гаске | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook