Младостта надви опита в Атланта: Бруксби отстрани шесткратния шампион Иснър

от в 10:24 на 30.07.2022
Калоян Соколов

Определено няма да е пресилено, ако заявим, че Джон Иснър доминира надпреварата в Атланта, както Рафаел Надал го прави на Ролан Гарос. Американецът е шесткратен шампион в турнира и е участва в 9 от последните 11 финала на състезанието. Всяка подобна серия обаче има своя край и вчера ветеранът трябваше да претърпи поражение от младия си сънародник Дженсън Бруксби, който го отстрани още на четвъртфиналите.

Иснър стартира силно в двубоя, но постепенно неговият съперник намери начин да вкарва голяма част от ретурите си в корта и в крайна сметка се наложи с 3:6 6:1 6:4, за да оформи нов американски сблъсък във фазата на финалната четворка, изправяйки се срещу Франсис Тиафо.

Защитаващият шампион имаше превес в дебютните минути, като началният му удар не оставяше никакви шансове на Бруксби и асовете се трупаха с лекота в актива на втория поставен. 21-годишният състезател пък беше твърде пасивен на второто си подаване, което даваше възможност на Иснър да бъде агресивен още от ретура и гигантът стигна до ранен пробив, който задържа до самия край на сета.

Нещата коренно се промениха във втората част, макар че по-високоранкираният играч продължаваше да вкарва над 80 процента от първите си сервиси в корта. Това обаче по никакъв начин не го спасяваше от непрестанните минаващи удари, които младокът пласираше и неочаквано шестият поставен реализира цели два брейка, за да изравни общия резултат в мача.

Третият сет се превърна в истинска битка, само че отново виждахме твърде много разигравания за вкуса на Иснър. Бруксби се опитваше да изцеди максимално своя опонент, чиито сили накрая определено бяха на привършване, а финалистът от Далас се възползва от този факт и сложи край на участието на най-успешния тенисист в историята на турнира.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Младостта надви опита в Атланта: Бруксби отстрани шесткратния шампион Иснър Калоян Соколов
Теми:  
atp | атланта | дженсън бруксби | джон иснър | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook