Мнението на австралийския народ: Над 8/10 искат Джокович да бъде депортиран

от в 04:02 на 14.01.2022
Калоян Соколов

Новак Джокович спечели делото срещу австралийските власти и по този начин получи възможност засега да пребивава свободна в страната, като сърбинът вече се готви на кортовете в Мелбърн за предстоящия Аустрелиън Оупън. Участието на световния номер едно обаче е под сериозна въпросителна, защото неговият престой в Австралия е изцяло в ръцете на министъра на имиграцията Алекс Хоук.

Досега решението на политика се бави, но трябва да бъде взето съвсем скоро, тъй като турнирът стартира само след два дни и 20-кратният шампион от Шлема определено се намира в уязвима позиция, имайки предвид как сам призна, че е използвал грешна информация при подаването на официалната си документация за отпътуване към Австралия.

Хоук със сигурност ще бъде притиснат и от обществения натиск към него, имайки предвид моментните настроения на населението. Мнението на местните жители по казуса изглежда повече от ясно, ако се вгледаме в данните от проучването на информационната агенция NewsCorp. В него участие вземат цели 60 хиляди души, а 83 процента от тях са на мнението, че сърбинът трябва веднага да напусне тяхната родна държава.

Все пак Ноле има своите привърженици и в тези далечни за него земи, защото друга анкета посочва как голяма част от австралийците предпочитат от страната да бъде депортиран техния премиер Скот Морисън, който събира далеч по-голям негативен вот спрямо Джокера. 

Източник: Mirror

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мнението на австралийския народ: Над 8/10 искат Джокович да бъде депортиран Калоян Соколов
Теми:  
atp | алекс хоук | ваксини | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook