Мнението на букмейкърите: Кой има най-големи шансове за трофея на Ролан Гарос?

от в 16:17 на 20.05.2022
Мирела Николова

По-малко от два дни ни делят от началото на втория за годината турнир от Големия шлем - Ролан Гарос, върху който ще бъдат обърнати погледите на тенис света през следващите две седмици. През вчерашния ден бе изтеглен жребият за тазгодишното издание на надпреварата, като вече са ясни и окончателните коефициенти, предлагани от букмейкърите, за шансовете на даден състезател при мъжете и при жените да си тръгне от френската столица като шампион.

Къщите за залози дават най-голямо предимство на 19-годишния Карлос Алкарас, който макар крехката си възраст вече доказа, че може да се конкурира с най-добрите и да ги побеждава, като според мнозина той вече е готов да направи още една крачка напред, спечелвайки титла от Шлема. Плътно зад младока е Новак Джокович, който допусна поражение още в откриващия си мач, но с всяка изминала седмица набираше скорост, за да достигне до триумф на Мастърса в Рим през миналата седмица. Основният претендент в Париж през последните години и 13-кратен шампион Рафаел Надал заема третото място в листа с фаворити на букмейкърите, поделяйки си позицията с миналогодишния финалист Стефанос Циципас.

При дамите безапелационен лидер е шампионката от 2020-а Ига Швьонтек, която няма загубена среща от средата на февруари насам и се намира в серия от цели 27 поредни победи. Далеч зад нея е Онс Жабер, която триумфира в Мадрид, а впоследствие достигна финала в Рим, бивайки спряна именно от световната №1. Трета с най-висока ставка за успех е Симона Халеп, следвана от Паула Бадоса и Мария Сакари.

Коефициенти за надпреварата при мъжете:

1. Карлос Алкарас - 3.20

2. Новак Джокович - 3.25

3. Стефанос Циципас - 5.00

4. Рафаел Надал - 5.00

5. Каспър Рууд - 23.00

Коефициенти за надпреварата при жените:

1. Ига Швьонтек - 1.90

2. Онс Жабер - 13.00

3. Симона Халеп - 15.00

4. Паула Бадоса - 19.00

5. Мария Сакари - 21.00

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мнението на букмейкърите: Кой има най-големи шансове за трофея на Ролан Гарос? Мирела Николова
Теми:  
atp | wta | ига швьонтек | карлос алкарас | коефициенти | новак джокович | рафаел надал | ролан гарос | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook