Много по-трудно от очакваното: 186-ият даде отпор на Алкарас, но машината заработи навреме

от в 06:52 на 28.08.2024
Калоян Соколов

Карлос Алкарас стартира побвдоносно участието си на US Open. Шампионът отпреди 2 години срещна неочаквано голям отпор от австралийския квалификант Ли Ту и дори загуби сет, но в крайна сметка логиката възтържествува - 6:2 4:6 6:3 6:1 за 2 часа и 44 минути игрово време. Така Карлитос оформи сблъсък във втория на турнира с нидерландеца Ботик ван де Зандсхулп, който не отпусна нито сет на Денис Шаповалов.

Първият сет се превърна в очакваната наказателна акция, като олимпйският сребърен медалист поведе скоропостжно с 4:0 гейма. Испанецът реализира 11 уинъра срещу едва 2 непредизвикани грешки, а квалификантът изглеждаше твърде притеснен и така частта приключи твърде бързо.

Ту обаче видимо се забавляваше на възможността да играe на най-голямата тенис арена в света. Усмивката не можеше да слезе от лицето на световния номер 186 и той на няколко пъти вдигна публиката на крака със страхотни акции към мрежата. Все пак Алкарас проби за 4:3 и изглеждаше, че няма да имаме изненади, но Ту отвърна с редица фамозни бекхенд минаващи удари и взе следващите 3 гейма, за да изравни общия резултат.

Симпатичният квалификант продължаваше да бъде много смел в третата част и намираше сили да измъква подаванията си до 3:2 в своя полза, но в този момент бившият шампион превключи на недостижима предавка за аутсайдера и му отпусна само още 1 гейм до края на сблъсъка, с което записа 60-тия си триумф в двубой от Шлема.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Много по-трудно от очакваното: 186-ият даде отпор на Алкарас, но машината заработи навреме Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open 2024 | карлос алкарас | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook