"Мога да стигна всичко" Алкарас падна на земята и спечели най-зрелищната точка на Уимбълдън

от в 16:15 на 08.07.2024
Калоян Соколов

Карлос Алкарас винаги е бил от тенисистите, които преследват всяка една топка и никога разиграването не може да бъде счетено за приключено, докато топката не отскочи два пъти от полето на 3-кратния "мейджър" шампион. Испанецът е споделял как вярва, че може да върне всеки един съперников удар и той практически доказа тази своя теза с реализирането на сетбола си във втората част от двубоя си с Уго Юмбер на Уимбълдън.

Французинът сервираше при 5:4 в полза на третия поставен и изоставаше с 30:40 в точките, но изглеждаше, че ще стигне до равенство, след като изпълни отличен форхенд по диагонала, след който Алкарас се озова на земята. Карлитос някак обаче върна топката в игра, възстанови баланса си и стигна навреме до другия ъгъл на корта, за да отрази още един наглед неспасяем удар на съперника си.

Пред Юмбер пък стоеше наглед леката задача да завърши със смач в опразнената половината, само че видимо неговата ръка се стегна след всички тези героизми на Карлитос и последва изключително неубедително високо воле, което беше догонено от действащия шампион и в крайна сметка ибериецът провокира неточност от ракетата на своя опонент в близост до мрежата, като така видяхме един от най-невероятните завършеци на сетове изобщо от началото на годината и безспорно най-зрелищната точка на тазгодишния Уимбълдън.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Мога да стигна всичко" Алкарас падна на земята и спечели най-зрелищната точка на Уимбълдън Калоян Соколов
Теми:  
atp | карлос алкарас | любопитно | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook