Моя за завръщането на Надал: Резултатите са далеч от желаното и не сме свикнали на това

от в 13:04 на 17.05.2024
Калоян Соколов

Карлос Моя пое ловко щафетата от Тони Надал като треньор на Рафаел Надал и вече близо 8 години е негов главен треньор, а през този период Матадора завоюва 8 "мейджър" трофеи и още толкова титли от сериите "Мастърс". Последните две години обаче не са никак приятни за двете тенис легенди, тъй като "Краля на клея" трябваше да се бори с редица контузии и това вероятно натежа в неговото решение да сложи край на кариерата си през настоящия сезон.

Положителното е, че все пак Надал най-после е здрав за пръв път от лятото на 2022-ра и макар да не премина фазата на осминафиналит и в трите клей надпревари, на които взе участие, то той е твърдо решен да се сбогува с публиката на Ролан Гарос, където е абсолютен хегемон от началото на новия век и може да се похвали с 14 спечелени титли, а вчера наставникът на манаокореца даде своето първо по-обширно интервю, откакто двамата са отново заедно по надпреварите и ни предостави актуална информация за състоянието и плановете на Надал за предстоящия Ролан Гарос:

"Вече сме в Париж и сме с нагласата Рафа да играе, но все още нищо не е решено категорично. Той се състезава, въпреки че резултатите и играта са далеч от желаното и очакваното ниво. Важното е, че в момента той се чувства добре и е щастлив. Със сигурност не сме свикнали с подобни ранни загуби и очакванията ни бяха по-големи, но знаех, че това ще бъде един дълъг и труден процес. Сега гледаме напред към Ролан Гарос и идеята е да се подобряваме с всеки изминал ден, за да видим един конкурентноспособен Рафаел, който да бъде в добра форма за началото на турнира" - коментира бившият номер едно за  "Diari de Mallorca".

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Моя за завръщането на Надал: Резултатите са далеч от желаното и не сме свикнали на това Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | карлос моя | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook