Моя: Загубата от Джокович в Париж съкруши и последните надежди на Рафа за завръщане

от в 10:03 на 16.10.2024
Калоян Соколов

Карлос Моя призна, че загубата срещу Новак Джокович на Олимпиадата в Париж е имала ключова роля в решението на Рафаел Надал да обяви оттеглянето си от тениса. Припоммняме ви, че тогава сърбинът спечели 10 от първите 11 гейма в двубоя си със своя голям съперник и очевидно Матадора си е дал сметка, че вече не може да бъде конкурентен на най-добрите в света, а самият наставник на Надал признава, че вероятно ще излезе от треньорството за неопределен период от време.

"Определено ще трябва да си взема почивка от треньорството за известно време, защото познавам Рафаел от дете и в мен ще има една празнина след отказването му. Вероятно искрата би могла отново да се запали, ако някога тренирам собствения си син. В известен смисъл изпитвам и облекчение, защото последните две години бяха изключително тежки за Рафа.

Изоставахме през абсолютно целия настоящ сезон. Тъкмо се стигна до завръщането и дойде контузията преди Аустрелиън Оупън, а впоследствие смятахме да поемем към Индиън Уелс, когато дойде ред на нова травма. Подготовката ни за клей сезона се състоеше от буквално няколко часа тренировки, които дори бяха облекчени, защото тялото на Рафа имаше сериозни лимити към онзи момент.

Рафаел беше най-здрав и подготвен за Ролан Гарос и мисля, че годината можеше да се обърне в негова полза, ако имаше по-благоприятен жребий, но това не се случи, защото веднага трябваше да играе срещу Зверев. Другата ни голяма цел беше Олимпиадата, където той отново имаше проблеми само няколко дни преди началото на Игрите и тогава за пръв път в прав текст ме попита дали според него трябва да спра.

Тогава му казах да не бърза и да си даде време да обмисли това решение. След това дойде онази много тежка загуба от Джокович, която сякаш съкруши и последната надежда у Рафа за някакво по-сериозно завръщане и доведе до решението му да прекрати своята кариера" - признава бившият номер едно в света.

Източник: Sportskeeda

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Моя: Загубата от Джокович в Париж съкруши и последните надежди на Рафа за завръщане Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | карлос моя | любопитно | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook