"Може да се хванем на бас за 50 хиляди, че топката е в аут": Съдийски неволи и в Нотингам (видео)

от в 13:05 на 12.06.2024
Калоян Соколов

Темата за съдиите стана особено актуална след грешката на Рено Лихтенщайн в решителния сет на финала на Ролан Гарос, която до голяма степен лиши Александър Зверев от шансове да се бори за титлата в Париж, а бившият номер едно Анди Родик дори изказа мнение, че тенисът вече не се нуждае от човешки ресурс за извършването на тази работа и е време машините да поемат контрола в това отношение.

Тезата на американеца пък вероятно ще срещне сериозна подкрепа от световната номер 92 - Хариет Дарт. Британката беше напът да елиминира действащата шампионка Кейти Бултър на WTA 250 надпреварата в Нотингам, но се вкара в сериозни спорове с главната съдийка Кели Раск и в крайна сметка допусна обрат, отстъпвайки със 7:6(5) 4:6 5:7 за 3 часа и 15 минути игрово време.

Спорът със съдийката тръгна от седмия гейма на втория сет, когато Бултър видимо изкара бекхенда си в аут, само че последва намеса от страна на Раск, която коригира лайнсмена и отсъди топката като добра, с което действащата шампионка си осигури точка за пробив.

"Няма начин! Тази топка е толкова много в аут. Това е срамно. В момента излагаш себе си и би трябвало да те бъде срам" - реагира гневно Дарт.

Впоследствие съдийката отвърна, че е чула достатъчно и помоли тенисистката да внимава с езика, защото иначе ще последва наказание. Това обаче не помогна, за да бъдат охладени страстите на корта и британката веднага се върна към спорната ситуация, когато дойде ред за следващата почивка.

"Имам пълното право да извикам супервайзера заради твоите отсъждания. Искам да гледа повторение. Готова съм да се обзаложа с теб 50 на хиляди паунда, че топката е в аут. Веднага ще ти стисна ръката и ще ти ги дам, ако си права. Шокиращо е с колко много излезе тази топка" - продължи гневната тирада на световната номер 92.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Може да се хванем на бас за 50 хиляди, че топката е в аут": Съдийски неволи и в Нотингам (видео) Калоян Соколов
Теми:  
wta | любопитно | хариет дарт

Коментари





Следвайте ни в Facebook