Може го и на 38: Гаске показа магията си в Касис и се превърна в 3-ия най-възрастен шампион

от в 10:46 на 10.09.2024
Калоян Соколов

Ришар Гаске показа, че може да печели трофеи и на 38-годишна възраст! Френският ветеран обяви на тазгодишния US Open, че това е последното му участие в Ню Йорк, като отпадна във втория квалификационен кръг от Вилюс Губас и по всяка вероятност Гаске ще се сбогува с професионалния тенис на Ролан Гарос през 2025-та година. 

Бившият номер седем обаче няма никакво намерение просто да доиграва своята кариера, а си постави за цел да влезе в основната схема на Аустрелиън Оупън, като се записа за участие на няколко поредни надпревари от серията Чаланджър в своята родина.

Още първото подобно състезание пък донесе страхотни емоции за ветерана, който записа 5 поредни победи и грабна първия си трофей на това ниво от седем години насам. Третият поставен загуби два сета по пътя си към титлата, като във финала осъществи обрат над австриеца Юри Родионов - 3:6 6:1 6:2 за 1 час и 42 минути игрово време.

По този начин 38-годишният играч се превърна в третия най-върастен шампион в историята на Чаланджър Тура, отстъпвайки по този показател единствено на Фернандо Вердаско (38 години и 3 месеца) и Иво Карлович (39 години и 7 месеца). Освен това Гаске ще направи скок до 119-то място в световната ранглиста и запазва сериозни шансове да атакува директно класиране на "мейджър" турнира в Мелбърн, където 16-кратният ATP шампион никога не е преминавал отвъд 1/8-финалната фаза.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Може го и на 38: Гаске показа магията си в Касис и се превърна в 3-ия най-възрастен шампион Калоян Соколов
Теми:  
любопитно | Обзори | ришар гаске | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook