Може го и с една ръка: Фамозното отиграване на Алкарас, с което реши изхода на финала (видео)

от в 08:28 на 10.06.2024
Калоян Соколов

Карлос Алкарас ни е показал множество пъти, че за него няма тайни в тениса и не можеш да си сигурен, че си спечелил точката срещу него, докато топката все още в игра. В това се убеди Александър Зверев от първо лице, след като Карлитос множество пъти го разминаваше от наглед невъзможни позиции, а в едно разиграване върна поредица от смачове на своя съперник, въпреки че го загуби.

Особено болезнено за Зверев се оказа разиграването в седмия гейм на решителния пети сет, когато германецът сервираше при 0:30. Тогава световният номер четири навлезе навътре в пределите на корта, за да отиграе агресивен бекхенд и и изглеждаше, че е свършил всичко нужно за спечелването на точката, имайки предвид отличното му последвало воле, само че бързоногият испанец достигна навреме до топката и сътвори изпънението на мача, осъществявайки минаващ удар с една ръка от бекхенд, при който и мрежата се намеси в негова полза, а публиката избухна в аплодисменти.

Именно този момент от срещата окончателно пречупи олимпийския шампион, защото така Алкарас се сдоби с 3 скрити мачбола и много скоро вече можеше да отпразнува своята титла.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Може го и с една ръка: Фамозното отиграване на Алкарас, с което реши изхода на финала (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | hotshot | видео | карлос алкарас | ролан гарос | удар

Коментари





Следвайте ни в Facebook