Момент за историята или как рекордите в женския тенис бяха пренаписани във Вирджиния

от в 20:35 на 24.09.2020
Диана Андреева

На този ден през 1984 се състои мач, който макар и неочаквано, влиза в книгата с рекордите на Гинес и се задържа там повече от 20 години! По време на турнира Virginia Slims една срещу друга се изправят Вики Нелсън и Джин Хепнер. Още от началото на двубоя си проличава, че предстои интересен сблъсък, тъй като двете играят доста равностойно.

Щом мачът навлиза в тайбрек през втория сет, двете тенисистки правят рекордно дълга точка - разиграването се е състояло от 642 удара и продължило 29 минути. Края на това историческо събитие идва, когато след лоб на Хепнер, Вики Нелсън прави уинър, благодарение на който всичко приключва. В интервю по темата американката сподели:

„Мислех, че ще полудея! Независимо къде пласирах ударите си, тя продължаваше да връща топката в полето ми. Беше ми много трудно да поддъпжам играта си, но най-накрая тя удари къс лоб и аз го завърших - това беше краят, завинаги."

В крайна сметка двубоят продължил общо шест часа и 31 минути, като само решаващия дълъг гейм във втория сет е бил един час и 47 минути. В крайна сметка мачът завършва 6:4 7:6(11) в полза на Нелсън.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Момент за историята или как рекордите в женския тенис бяха пренаписани във Вирджиния Диана Андреева

Коментари





Следвайте ни в Facebook