Моментът настъпи: Григор Димитров излиза тази нощ за своя първи мач от месец насам (програма)

от в 09:54 на 06.08.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров ще излезе за своя първи мач от 1 месец насам. Българинът се контузи в четвъртия кръг на Уимбълдън, когато се подхлъзна неприятно и в крайна сметка беше принуден да се откаже от двубоя си срещу Даниил Медведев, като впоследствие се оказа, че световният номер 10 е разкъсал адуктора на левия си крак. Изглежда обаче тази травма вече е в историята и Григор от няколко дни насам тренира в Монреал, където днес започва първата лятна надпревара от сериите "Мастърс" на твърди кортове. 

Нашият топ тенисист никога досега не е преминавал третия кръг тук и определено предпочита условията в Торонто, където е бивш 1/2-финалист, но подобна беше статистиката на Григор и в Маями, а в крайна сметка той достигна до спора за трофея. Димитров е поставен под номер 7 и ще почива в откриващия кръг, а неговият откриващ мач ще се проведе най-рано в четвъртък.

Още днес обаче първата ни ракета ще се включи в турнира по двойки, където ще си партнира с Джейми Мъри. Българо-британското дуо ще се изправи срещу Майкъл Винъс и Нийл Скупки, които са поставени под номер 9 в основната схема и са съответно бивш шампион от Ролан Гарос и някогашен водач в световната ранглиста. Самата среща е поставена под номер 6 в програмата на Court Rogers и ще започне не по-рано от 03:30 часа българско време (вторник срещу сряда през нощта).

Програмата във вторник за Court Rogers (започват не преди 18:00 часа)

1. Лоренцо Сонего - Талон Грийхспор

2. Брендън Накашима - Били Харис

3. Макс Пърсел / Джордън Томпсън - Феликс Оже-Алиасим / Алексис Галарно (не преди 22:00 часа)

4. Габриел Дало - Карен Хачанов

5. Фабиан Марожан - Пабло Кареньо Буста (не преди 02:00 часа)

6. Григор Димитров / Джейми Мъри - Майкъл Винъс / Нийл Скупски

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Моментът настъпи: Григор Димитров излиза тази нощ за своя първи мач от месец насам (програма) Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | монреал | програма

Коментари





Следвайте ни в Facebook