Моментът на истината: Ясно е кога ще стартира финалния двубой между Григор и Синер в Маями!

от в 00:00 на 31.03.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров категорично прави един от най-паметните турнири в своята кариера, след като вече записа три поредни победи над представители на топ 10 в Маями. Надпреварата във Флорида беше най-неуспешната от сериите "Мастърс" за родния ни представител, който никога не беше преминавал 1/8-финалната фаза при досегашните си 12 участия, но всички тези негативни статистики са вече в миналото и световният номер 12 е на само един успех разстояние от това да завоюва втората си титла от тази категория.

Задачата на Григор обаче няма да бъде никак лесна, защото му предстои да премери сили с с третия поставен Яник Синер, чиято форма през настоящата година е повече от впечатляваща. Италианецът завоюва дебютната си титла от Големия шлем, след като триумфира с купата в Мелбърн и досега е допуснал само една загуба в хода на сезона, която му беше нанесена от Карлос Алкарас в 1/2-финалите на състезанието в Индиън Уелс.

Досега Синер и Димитров са се изправили помежду си три пъти, като родният ни представител се поздрави с победата в Рим през 2020-та година, когато италианецът все още беше тийнейджър, а по-високоранкираният играч обърна статистиката в своя полза, постигайки победи в Маями и Шанхай през миналия сезон. Въпросният сблъсък в Маями беше от третия кръг на турнира и Синер се наложи с комфортното 6:3 6:3, само че сега Григор е в далеч по-добра форма спрямо онзи момент и е готов да вземе своя реванш.

Финалната среща между първата ни ракета и лидера в годишната ранглиста се очаква да започна малко след 22:00 часа българско време, а вие отново бихте могли да я проследите в реално време чрез линковете на нашия сайт.

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Моментът на истината: Ясно е кога ще стартира финалния двубой между Григор и Синер в Маями! Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | маями | програма | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook