Моментът настъпи: Ясен е началният час на финалния сблъсък на РГ между Алкарас и Зверев!

от в 18:31 на 08.06.2024
Елеонора Александрова

След като днес Ига Швьонтек съумя да спечели третата си поредна титла в Ролан Гарос, то утре ще е последният ден на Откритото първенство на Франция, а турнирът ще бъде закрит с мъжкия финал.

За първи път от 2015-та година насам, играч извън Голямата тройка ще вдигне трофея в най-голямата клей надпревара в света, като за победителя това ще е дебютна титла на Ролан Гарос. Александър Зверев и Карлос Алкарас се оказаха двамата най-добри тенисисти по време на надпреварата и заслужено намериха място в спора за трофея.

Зверев започна кампанията си по най-емблематичния възможен начин, срещайки 14-кратния шампион на турнира, Рафаел Надал още в първия кръг. Все пак младостта надделя над опита и световният номер 4 победи легендарния си опонент в 3 оспорвани сета.

След това действащият шампион от Рим надви бившия номер 7 Давид Гофен отново в последователни сетове, а следващите два кръга се оказаха истинско изпитание за настоящия финалист - два поредни петсетови двубоя - единият срещу Талон Грийкспор, а другият срещу Холгер Руне, като в този срещу нидерландеца той бе на само два гейма от загубата. Тежките мачове срещу двамата представители на топ 30 направиха Зверев по-силен, тъй като в следващите две срещи, а именно срещу Алекс Де Минор и Каспър Рууд, той загуби едва един сет. 

Карлос Алкарас започна участието си в турнира с разгромна победа над Джей Джей Улф. Още във втория кръг обаче испанецът показа известни колебания срещу световния номер 176, Йеспер Де Йонг, губейки сет с 2:6, ала ибериецът показа класата си в най-ключовите моменти и не допусна изненадата да се случи. В следващите три двубоя световният номер 3 подобряваше играта си и бе безкомпромисен, докато не стигна до полуфиналния сблъсък срещу Яник Синер. Макар и Алкарас да бе притиснат до стената в немалко моменти, той показа защо форматът 3 от 5 сета му е любим и надви бъдещия номер 1 в истинска 5-сетова драма.

Двамата финалисти са се срещали цели девет пъти, като Зверев е този, който води с 5 на 4 победи. Залогът ще е голям, тъй като германецът досега никога не е печелил "мейджър" титла, докато испанецът би могъл да стане най-младият тенисист, печелил турнири от Големия шлем на всички 3 различни настилки. Кой ще осъществи тази толкова важна крачка в кариерата си, предстои да разберем утре, не преди 15:30 часа българско време!

Програмата за Ролан Гарос:

Court Philippe Chatrier (не преди 15:30)

1. Александър Зверев - Карлос Алкарас 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Моментът настъпи: Ясен е началният час на финалния сблъсък на РГ между Алкарас и Зверев! Елеонора Александрова
Теми:  
atp | александър зверев | карлос алкарас | програма | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook