Моментът настъпи: Ясен е началният час на титаничния сблъсък между Джокович и Алкарас!

от в 13:44 на 08.06.2023
Мирела Николова

Още с изтеглянето на жребия за тазгодишния Ролан Гарос най-дългоочакваният двубой бе евентуалният полуфинал между Новак Джокович и Карлос Алкарас, който вече със сигурност ще стане реалност. Двамата ще се изправят един срещу друг в сблъсък на поколенията и своеобразен "финал преди финала", който е насрочен да стартира не преди 15:45 часа българско време в петък.

Това ще бъде едва втора среща в историята на съперничеството между двамата тенисисти, които се срещнаха помежду си за пръв на Мастърс турнира в Мадрид през миналия сезон. Тогава станахме свидетели на ожесточена битка за всяка точка, но в крайна сметка младокът успя да отмъкне крайната победа след над три часа и половина игра и обрат с 6:7(5) 7:5 7:6(5).

Фаворит на букмейкърите и в утрешния двубой е Алкарас, който тази година записа цели 25 победи и едва 2 загуби на клей (от Камерън Нори на финала в Рио де Жанейро и срещу Фабиан Марожан на Мастърса в Рим). От своя страна, сърбинът имаше далеч по-неубедителен сезон на червено, по време на който не спечели нито един трофей и допусна ранни поражения в Монте Карло и Баня Лука, а в Рим отстъпи на четвъртфиналите.

Другият полуфинален мач в Париж тази година ще противопостави един срещу друг Александър Зверев и Каспър Рууд, за които това ще бъде пета среща общо и едва първа на клей. В два от досегашните им двубои успехът е била на страната на германския тенисист, докато един от мачовете дори не започва след оттегляне на норвежеца. Именно скандинавецът обаче е този, който излиза като победител от последния им сблъсък в Маями през миналия сезон.

Програмата за петък в Париж: 

Корт "Филип Шатрие" (начало 12:00 часа)

1. мач на двойки

2. Новак Джокович - Карлос Алкарас (не преди 15:45 часа)

3. Каспър Рууд - Александър Зверев (не преди 18:30 часа)

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Моментът настъпи: Ясен е началният час на титаничния сблъсък между Джокович и Алкарас! Мирела Николова
Теми:  
atp | александър зверев | карлос алакрас | каспър рууд | новак джокович | програма | ролан гарос 2023

Коментари





Следвайте ни в Facebook