Монфис: Алкарас вече е тенис легенда; гледам на него, както на Федерер, Надал и Джокович

от в 15:32 на 16.08.2024
Калоян Соколов

Гаел Монфис винаги е бил сред най-големите шоумени в прoфесионалния тенис, но Карлос Алкарас определено се превърна в сериозна конкуренция по този показател на "Ла Монф".

Харизматичният парижанин ще има тежката задача тази вечер да се опита да осъществи обрат над световния номер три в техния двубой от втория кръг на Мастърса в Синсинати, а очевидно бившият представител на топ 10 цени много високо качествата на своя 16 години по-млад съперник и е на мнението, че Карлитос вече може да бъде считан за тенис легенда.

"Той е перфектният атлет по отношение на скорост, сила и издръжливост. За неговите тенис качества няма нужда и да отварям дума. В момента не виждам слабости в играта му. Трудно е като негов съперник да измислиш нещо на корта, с което би могъл да го затрудниш. Карлос подобри значително своите ретури и вече сервира с много по-висока скорост. Говорим за един напълно завършен тенисист, макар че е само на 21 години.

Истината е, че аз лично вече го виждам по същия начин като Джокович, Федерер и Надал. Да, той е много по-млад от тях и има да се доказва във времето, но той дори изпреварва постиженията на тези играчи, когато са били на неговите години. Бих казал, че резултатите на Карлос вече са достатъчни, за да го считаме за легенда на нашия спорт и аз се отнасям с него като такава.

Винаги съм обичал мачовете срещу най-големите звезди, въпреки че не съм постигал най-добрите си резултати в тях. Сега нещата са още по-специални, защото вече съм почти на 40 и е страхотно предизвикателство да се изправям срещу страхотни момчета от класата на Алкарас и Синер, които са на половината на моите години.

Очаквам да ми е много тежко, но същевременно и забавно. Сигурен съм, че ще помня този двубой и след няколко години - сподели 37-годишният ветеран преди доиграването на мача си с испанеца, който ще бъде рестартиран при сет аванс за Алкарас, но Монфис е с преднина от 3:1 точки в тайбрека на втората част и има отлични шансове да докара нещата до решителен сет.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Монфис: Алкарас вече е тенис легенда; гледам на него, както на Федерер, Надал и Джокович Калоян Соколов
Теми:  
atp | гаел монфис | интервюта | карлос алкарас | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook