Монфис: Достигането до четвъртфиналите не ме задоволява, дошъл съм за повече

от в 18:55 на 24.01.2022
Мирела Николова

От началото на годината Гаел Монфис напомня за най-добрите си дни на корта, демонстрирайки невероятна форма на турнирите на австралийска земя, като към този момент французинът е инкасирал една-единствена загуба на турнира в Аделаида, където той се отказа по време на двубоя си на старта. На тазгодишния Аустрелиън Оупън обаче бившият №6 в света изглежда непобедим и е единственият четвъртфиналист, който не е загубил нито сет в надпреварата дотук. 

През утрешния ден Монфис ще играе на първия си четвъртфинал в Мелбърн и самият той разкри пред френското издание L'Equipe, че е амбициран да достигне още по-напред в турнира:

"Изминах дълъг път, докато стигна дотук, и съм щастлив от постигнатото, но все още не съм приключил. Четвъртфиналът не ме задоволява и не е крайната ми цел, дошъл съм за повече. Докато продължаваш да бъдеш част от надпреварата, жаждата ти за нови победи се увеличава с всеки следващ мач, искаш да печелиш все повече и повече. Затова оставам фокусиран върху представянето си и се стремя да отида по-далеч.

Матео има невероятни резултати през последните два сезона, разполага с един от най-добрите сервиси в Тура и изключителен форхенд. Разбира се, той ще се опита да окаже натиск върху мен, така че това е истинско предизвикателство за мен", добави още световният №20.

Източник: Gotennis.ru

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Монфис: Достигането до четвъртфиналите не ме задоволява, дошъл съм за повече Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2022 | гаел монфис | интервю | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook