Монфис е във вихъра си: Изнесе супершоу за пореден път и е на финал в Аделаида!

от в 14:18 на 08.01.2022
Владислав Риждов

Гаел Монфис за пореден път демонстрира, че се доближава до най-добрата си форма, след като преди броени минути се класира за финала на АТР 250 турнира в Аделаида. Поставеният под номер 1 в схемата изигра нов мач на високо равнище и не остави шансове на Танаси Кокинакис, побеждавайки приятната изненада на надпреварата с 7:5 6:0.

Шоуто бе гарантирано още след изиграването на първата точка в двубоя. Двамата започнаха с експресни сервис геймове, а след това 25-годишният австралиец пръв постави французина под напрежение, но Монфис удържа на натиска и измъкна подаването си. Впоследствие самият той можеше да се откъсне напред в резултата, но Кокинакис не трепна и паритетът остана налице. Ключовият момент дойде в края на откриващата част, когато световният №171 сервираше за тайбрек. Тогава обаче Ла Монф увеличи рязко темпото проби опонента си, доближавайки се на сет от финала.

През втората част парижанинът продължи да демонстрира чудесното си настроение и атлетизъм и да радва препълнените трибуни с невероятни изпълнения. Отделно от това световният номер 21 изцяло наложи доминацията си на корта, докато непредизвиканите грешки взеха връх в играта на Кокинакис и той не успя да затрудни летящия по корта французин. Монфис премина като на шега през сета, взимайки на сметката си шест безответни гейма, които му гарантираха за 18-та поредна година участие във финал на АТР турнир.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Монфис е във вихъра си: Изнесе супершоу за пореден път и е на финал в Аделаида! Владислав Риждов
Теми:  
atp adelaide | Аделаида | гаел монфис | обзор | танаси кокинакис | тенис турнир в аделаида

Коментари





Следвайте ни в Facebook