Монфис и Оже-Алиасим ще спорят за трофея в Ротердам

от в 00:09 на 16.02.2020
Марк Хаджижеков
Гаел Монфис се класира за финала на надпреварата в Ротердам, като в опит да защити титлата си французинът ще се изправи срещу Феликс Оже-Алиасим. Гаел днес се поздрави и с осмата си поредна победа в АТР тура, както и с 16-тия си пореден спечелен сет, след като през миналата седмица деветият в света триумфира и в Монпелие, а на полуфиналите в холандския град „ЛаМонф” надделя над Филип Крайнович след 6:4 7:6(5). Сърбинът все пак не се даде без бой, като той отрази цели четири мачбола, но при петата си възможност Монфис бе безкомпромисен и сложи точка на двубоя след директна точка от начален удар.

https://twitter.com/TennisTV/status/1228778574016057345?s=20

В първата част двамата бяха съвсем равностойни до 5:4, когато Гаел направи и първия пробив за двубоя, който бе подпечатан след магически лоб на французина, чиято хирургическа прецизност буквално остави налетялия на мрежата сърбин на място.

https://twitter.com/TennisTV/status/1228752235221389313?s=20

Във втория сет Монфис този път проби рано, като победният път на французина изглеждаше постлан. Изведнъж обаче ударите на Крайнович започнаха да летят с внушителна острота, като това помогна на 39-тия в света да се завърне в битката за мястото на финала.

https://twitter.com/TennisTV/status/1228765617228013575?s=20

Случката при 5:4 в първия сет за малко не се повтори и във втория, като Монфис достигна до общо четири мачбола, но всички те бяха отразени от Филип по изключително дързък начин.



Впоследствие се стигна и до тайбрек, в който Крайнович имаше шанса да изравни сетовете, но фрапантна грешка в близост до мрежата, последвана от неточност от обратен удар, дадоха на Монфис пети мачбол. Този път обаче той бе на сервиса на французина, който с ас сложи край на спора.



Феликс Оже-Алиасим пък преодоля съпротивата на Пабло Кареньо Буста след 7:6(2) 6:4 в мач, продължил близо два часа. Така Феликс се класира за четвъртия финал в своята кариера.



В дългия гейм на първата част младокът стартира превъзходно, повеждайки с 4:0, а остатъкът от тайбрека се превърна в чиста формалност.



Кареньо Буста се опитваше да движи 21-вия в света по ширината на корта, но Оже-Алиасим бе твърде маневрен и често задаваше нерешими загадки на испанския си противник. Това доведе до пробив в полза на Феликс в началото на втората част, което се оказа и единственият брейк в курса на цялата среща, завършила с поредното хладнокръвно спечелено подаване на Оже-Алиасим.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Монфис и Оже-Алиасим ще спорят за трофея в Ротердам Марк Хаджижеков

Коментари





Следвайте ни в Facebook