Монфис надви Циципас и ще играе с Медведев на полуфинал

от в 21:13 на 08.02.2019
В
Седмият поставен на ,,София Оупън 2019” Гаел Монфис надделя над младия грък Стефанос Циципас в два сета след 6:3 7:6(5). Атрактивният французин ще срещне на полуфинал Даниил Медведев. Руснакът отстрани Мартин Клижан в последователни сетове в първия четвъртфинален мач от вечерната сесия в петък.

Мачът започна с труден сервис гейм за Циципас, който изостана с 15:40 след изключително стабилна игра на французина. Вторият поставен все пак съумя да достигне до брейкбол след три бързи първи сервиса, но Монфис не се предаде в този гейм и от третата ви възможност дочака грешка на опонента.

Французинът затвърди след нова порция впечатляващи удари от основната линия, а след това Стефанос най-накрая успя да се запише в мача с нулев гейм за 2:1.



Двамата задържаха подаванията си относително лесно до 5:4, когато Гаел отново отправи предизвикателство в сервис гейма на противника. Геймът беше дълготраен, а Циципас отрази няколко сетбола. Все пак от третата си възможност Монфис влезе в разиграване, което построи по образцов начин, и след пронизващ форхенд уинър по обратната права французинът добави първия сет в своята сметка.

Вторият сет започна с лесен сервис гейм на седмия поставен, който се възползва от набралата инерция и отново достигна до два поредни брейкбола в първото подаване на съперника за частта. Този път обаче Стефанос не допусна ранно изоставане с пробив и след офанзивни акции от форхенд и смач изравни геймовете.

Двамата отново влязоха в серия от безметежни сервис геймове, докато не се стигна до резултат 5:4, когато гъркът изостана с 0:30 в подаването си. Тогава Монфис налетя на мрежата и изглеждаше, че много скоро той ще си осигури три поредни мачбола, но Стефанос реализира брилянтен минаващ удар, а след още три впечатляващи прояви изравни и геймовете.

https://twitter.com/TennisTV/status/1093946943577960448?s=19

Французинът също изпита известни затруднения в подаването си, изоставайки с 15:30, но и той не допусна пробив, като по този начин си гарантира поне тайбрек в сета.

До такъв се стигна след ново сложно подаване на втория поставен, който пак трябваше да премине през 30:30, но след умели прояви на мрежата, както и добре пласирани сервиси, достигна до дългия гейм.

В него двамата печелеха точките на свой сервис до 4:4, когато гъркът предизвика грешка на Монфис. Когато изглеждаше, че сетовете ще бъдат изравнени, французинът изигра две блестящи точки, чрез които се добра и до мачбол. Само той му бе и необходим и след предизвикана грешка от бекхенд на съперника Монфис зае последното място на полуфиналите на турнира в София.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Монфис надви Циципас и ще играе с Медведев на полуфинал В

Коментари





Следвайте ни в Facebook