Монфис обърна Новак в равностоен двубой; Рубльов победи Бублик

от в 19:54 на 23.10.2019
В
Гаел Монфис бе на косъм от загубата на втори пореден турнир още при първото си появяване на корта, ала подпомогнат от доза късмет и след като опонентът му не издържа на напрежението пред родната публика, французинът надделя над Денис Новак с 2:6 7:5 6:3.

Монфис изпитваше сериозни физически проблеми и дори се възползва от медицинска помощ във втората част, а явно това и даде положителни ефекти върху него, защото той започна да се движи среавнително по-уверено и не толкова предпазвливо, както в първия сет. През откриващата част Новак беше много солиден и не даде никакви шансове на съперника си да покаже на какво е способен, докато във втория въпреки че Гаел се окопити, Денис все пак се държеше близо в резултатата. Поддавайки се на напрежението обаче, в крайна сметка той изпусна сета от контрола си, предавайки 12-тия гейм, за да отстъпи със 7:5, а впоследствие след намеса на мрежата представителят на Австрия отново допусна пробив и в третия сет в последните минути, като това и наклони везните в полза на съперника му от Франция.

Андрей Рубльов започна отлично срещата си срещу Александър Бублик, ала впоследствие трябваше да се измъчи преди с 6:1 6:7(4) 7:6(6) да затвори срещата в своя полза. Руснакът започна ударно и за едва  20 минути успя да открие своята сметка в сетовете, ала впоследсествие високият му опонент се концентрира и недопускайки сериозни спадове, освен че измъкна втория сет, се добра и до дълъг гейм в третия, ала там Рубльов даде всичко от себе си и заслужено спечели тази решаваща част.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Монфис обърна Новак в равностоен двубой; Рубльов победи Бублик В

Коментари





Следвайте ни в Facebook