Монфис отпадна безславно в Белград, словак изхвърли Басилашвили

от в 00:20 на 27.05.2021
Петър Томов

Поставеният под №2 в схемата Гаел Монфис допусна поражение от световния №98 Роберто Карбайес Баена още на старта на турнира от категория ATP 250 в Белград. 28-годишният испанец изоставаше с 3:1 гейма в решителната част, но с упоритост и форхенди по диагонала успя да върне пробива пасив, а впоследствие и да достигне до крайния успех след 6:1 3:6 7:6(4).

Първата част премина изцяло под диктовката на Баена, който водеше с 5:0 след само 20 минути игра! Монфис успя да се размине с геврека, но само толкова - първият сет отиде на сметката на испанеца след 6:1. Втората част започна по идентичен начин и Баена отново поведе с ранен пробив. Този път обаче Монфис реагира светкавично и върна брейка още в последвалия гейм, а след това успя да реализира още един, за да поведе с 4:2. До края на сета нямаше никакви изненади, а с това навлязохме в решителна трета част. 

 

Тя започна подобаващо за Гаел, който реализира пробив на нула и поведе с 3:1, при който резултат последва медицински таймаут в полза на испанеца. Тази пауза послужи като импулс в играта на Баена, който успя да върне пробива за 3:3, а впоследствие нито един от двамата не достигне до брейкбол до края и закономерно се стигна до тайбрек. В него Монфис стартира уверено и успя да поведе с 4-1, но последва ужасяващ спад в играта на французина и той не записа нито точка до края на срещата, записвайки 10-то поражение в последните си 11 срещу в Тура. За Баена предстои среща с осмия поставен Федерико Делбонис в следващия кръг на надпреварата.

В друга среща от осминафиналната фаза на турнира в сръбската столица, Андрей Мартин надигра в три сета третия поставен Николоз Басилашвили и ще се изправи срещу Душан Лайович в спор за място във финалната четворка на надпреварата. Словакът успя да се наложи с 6:1 4:6 7:6(4) в среща изпълнена с цели 17 пробива, за да запише четвърта поредна победа в Белград 2, където стартира от квалификациите. Мартин се възползва максимално от неточностите в играта на шампиона от Мюнхен и въпреки че на два пъти пропусна да затвори срещата на свой сервис в решителната част, той все пак успя да се поздрави с крайния успех след почти безгрешен тайбрек. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Монфис отпадна безславно в Белград, словак изхвърли Басилашвили Петър Томов
Теми:  
андрей мартин | белград | гаел монфис | николоз басилашвили | роберто карбайес баена

Коментари





Следвайте ни в Facebook