Монфис победи в пет сета Шаповалов в едно истинско тенис зрелище

от в 06:52 на 01.09.2019
В
Гаел Монфис наддея над Денис Шаповалов след 6:7(5) 7:6(4) 6:4 6:7(6) 6:3 в един от най-интригуващите и динамични двубои през съботния ден.



Срещата ще бъде запомнена освен с изумителните изпълнения и на двамата, включващи какви ли не отигравания както на мрежата, то така и от дъното на корта. С тази си борбеност и изключителна мощ от основната линия двамата сътворяваха истинско тенис зрелище, а освен устойчиви разигравания, завършили често с прекрасни печеливши удари или някои нестандартни грешки, то и екстравагантните изпълнения също не липсваха, като при Монфис те идваха от всеки край на корта, докато при Денис те главно извираха от неговия прекрасен бекхенд с една ръка.



Срещата първоначално започна със закономерна размяна на по един тайбрек, като в хода на двата сета французинът и канадецът си бяха разменяли по брейк и рибрйк, а Денис бе изпуснал възможност да затвори впоследствие загубения втори сет на свое подаване, след като неговият пробив дойде при 4:4. Така се стигна до трети сет, където след няколко трудни сервис гейма след серия от неприятности за Шаповалов младият канадец се пропука при 2:2, а това се оказа и ключово за изхода на тази част.



По този начин дойде най-драматичният момент в срещата, а той бе създаден от Денис, който сривайки се, допусна сериозен спад в играта си и изостана с 1:4 и два брейка пасив, за да може в крайна сметка все пак да се завърне и добере до равенството при 5:5, въпреки че съперникът му бе сервирал за срещата. По този начин за трети път се стигна до тайбрек, а там Денис първоначано пропиля преднина от 4:1, за да може след като отрази мачбол при 6:5 след стрхотен бекхенд, в крайна сметка с 8:6, спомогнат от двойна грешка на Гаел, отново да се добере до паритет.

Решаващата част обаче приличаше много на третата, а слаби моменти за Шаповалов в средата се оказаха ключови и след като натрупа брейк пасив, младокът така и не успя да се завърне, и след 6:3 отстъпи на по-опитния Монфис.

https://twitter.com/usopen/status/1167998241419464705?s=19

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Монфис победи в пет сета Шаповалов в едно истинско тенис зрелище В

Коментари





Следвайте ни в Facebook