Монфис повали Басилашвили и се класира за първи полуфинал от 19 месеца насам!

от в 19:58 на 24.09.2021
Мирела Николова

В продължение на година и половина кариерата на Гаел Монфис вървеше стремглаво надолу, а резултатите му бяха далеч от задоволителни. Сега обаче французинът се завръща и все повече се приближава до нивото, на което бяхме свикнали да го виждаме, което се потвърждава и от факта, че днес се класира за своя първи полуфинал от 19 месеца насам. Световният №20 надигра в последователни сетове Николоз Басилашвили с 6:3 6:3, за да си гарантира място сред финалната четворка на АТР 250 турнира в Метц, като в спор за място на полуфинала той ще срещне победителя от двубоя между Холгер Руне и Пабло Кареньо Буста.

Мачът стартира с изявено преимущество на страната на Монфис, който спечели първите си сервис геймове, не отпускайки нито точка на своя съперник, и същевременно се сдоби с 2 брейкбола в дебютното подаване на грузинеца, които обаче не бяха материализирани. Резултатът се развиваше равностойно до 4:3, когато представителят на домакините се възползва от колебанията в играта на Басилашвили и реализира пробив, последван от безупречно затвърждаване, което изпрати откриващата част в сметката на Гаел.

Третият поставен в схемата пренесе устрема си и в следващия сет, когато серията му от спечелени геймове продължи с пълна сила. Французинът летеше по корта и предизвикваше грешки от ракетата на световния №36, което му помогна да осъществи 2 брейка и да се откъсне със солиден аванс от 4:0. Сервирайки за крайната победа, Монфис се пропука и инкасира пробив, ала това не бе от голямо значение, тъй като местният любимец веднага се мобилизира и затвори срещата на ретур.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Монфис повали Басилашвили и се класира за първи полуфинал от 19 месеца насам! Мирела Николова
Теми:  
atp | гаел монфис | Метц | николоз басилашвили | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook