Монфис поведе с 2:0 сета, но допусна изравняване и се отказа в петия сет; Едмънд с безпроблемна победа над Мунар

от в 22:21 на 01.07.2019
В
Гаел Монфис днес допусна обрат от сънародника си Уго Юмбер. Гаел бе повел с 2:0 сета, обаче допусна да бъде изравнен, когато шампионът от Ротердам реши да се оттегли от двубоя заради контузията в глезена, която той получи в тренировка преди началото на Уимбълдън. По този начин Юмбер се класира за втория кръг в Лондон след крайното 6:7(6) 3:6 6:4 7:5 3:0 и отказ.

Монфис започна мача с моментален пробив, който обаче бе наваксан от Юмбер, като двамата трябваше да изиграят тайбрек. В него по-възрастният французин надделя при третия си сетбол, като Гаел пренесе инерцията си и във втория сет, където след един пробив на сметката си изглеждаше, че Монфис ще постигне безметежна победа.

Именно при 2:2 в третия сет ,,ЛаМонф" можеше да пречупи по-младия си сънародник, след като той поведе с 0:40 при ретур, а скоро имаше и четвърти брейкшанс, но така и до брейк не се стигна. В крайна сметка сервирайки за оставане в сета при пасив от 4:5 гейма Монфис се пропука и позволи четвърти сет.

https://twitter.com/Wimbledon/status/1145763710637682689

Тогава болките в глезена на Гаел започнаха да се засилват и той набързо изостана с 1:5, но учудващо последва паритет, като при 5:5 Монфис имаше и два поредни скрити мачбола. Юмбер все пак се запази от тотален крах и задържа подаването си, което му бе достатъчно, за да изравни сетовете след нулев пробив на сметката си. Уго поведе с 3:0 в решителния сет, когато Монфис реши, че е по-добре да се откаже от срещата и по този начин изненадата стана факт.



Кайл Едмънд пък се представи повече от стабилно и постигна трисетов успех над Хауме Мунар след 6:4 6:4 6:4. Така Кайл ще се изправи срещу Фернандо Вердаско във втори кръг, който се наложи над Камил Махржак с идентичен резутат.

Все пак тенисистът, започнал двубоя по-силно, бе Мунар, който набързо дръпна с преднина от 2:0 гейма. Едмънд обаче ,,се събуди" и не само че изравни, ами реализира и нов пробив, за да поведе с 4:2, като до края на сета британецът не допусна рибрейк. Във втория сет един пробив, осъществен при 2:2, бе достатъчен за представителя на домакините, за да поведе с 2:0 части, като импулсът в играта на Кайл го освободи напълно в третия сет - Едмънд поведе с 4:0, а скоро сервираше и за успеха в мача при 5:2. Въпреки това Мунар върна единия пробив, но това бе всичко, до което младият испанец можеше да се докопа в този едностранен двубой.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Монфис поведе с 2:0 сета, но допусна изравняване и се отказа в петия сет; Едмънд с безпроблемна победа над Мунар В

Коментари





Следвайте ни в Facebook