Монфис претърпя ново разочароващо поражение

от в 14:27 на 22.09.2020
Диана Андреева

Гаел Монфис стартира тазгодишния клей сезон по видимо не най-добрия начин. След като френският шоумен отстъпи през изминалата седмица в Рим на Доминик Кьопфер в два сета, днес ,,ЛаМонф" отново не бе на висота, допускайки загуба от Яник Ханфман още в първия кръг на надпреварата в Хамбург след рутинното 6:4 6:3. В следващата фаза немският тенисист ще се изправи срещу Кристиан Гарин, който отстрани категорично Кей Нишикори след 6:0 6:3. 

Сервиращите доминираха в началото на двубоя, като единствен до точка за пробив на старта достигна Монфис при 2:2, който обаче пропиля тази своя възможност. Впоследствие Ханфман заигра значително по-освободено, като германецът дочака перфектния момент, за да подложи подаването на своя опонент под напрежение, а след решаващ брейк при 5:4 101-вият в света добави откриващия сет към сметката си. 

Следващата част от срещата се разви сходно, като тенисистите отново демонстрираха стабилност, заставайки на линията за начален удар. И този път обаче Монфис допусна спад в представянето си, като французинът инкасира пробив при 3:2. Впоследствие Ханфман задържа аванса си до самия край на двубоя, за да се класира за втория кръг в Хамбург. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Монфис претърпя ново разочароващо поражение Диана Андреева
Теми:  
гаел монфис | доминик кьопфер | тенис турнир в хамбург | хамбург

Коментари





Следвайте ни в Facebook