Монфис продължава с победната си серия след като измъкна битката с Чилич

от в 19:03 на 26.02.2019
В
Гаел Монфис продължава с фантастичните си изяви през последните седмици и днес записа победа над третия поставен в Дубай, Марин Чилич - 6:3 3:6 6:0.

Двубоят стартира с мигновен брейк за французина, дошъл най-вече заради колебливата игра от форхенд страната на хърватина.

Монфис бързо надгради аванса си, като контрираше по безапелационен начин опитите на Чилич да бъде агресивен и контрираше умело от всяка една позиция.

При 4:2, Марин получи възможност да се върне в резултата, ала "Ла Монф" вдигна зрителите на крака след фамозен минаващ удар в движение.

https://twitter.com/TennisTV/status/1100421215607549953?s=19

В деветия гейм хърватинът трябваше да сервира за оставане в сета, но Гаел играеше с огромно настроение и правеше купища невероятни изпълнения с лекота, а сетболът бе реализиран с изумително воле изпълнено с гръб към корта.

Във втората част Монфис продължи да подлага под огромно напрежение опонента си, като изостри значително началните си удари и в същото време увеличи атаките към мрежата, но бившият шампион от Ню Йорк удържаше на темпото и двамата влезнаха в равна битка.

Четвъртият гейм се оказа повратна точка, тъй като Чилич спаси в него брейкбол след маратонско разиграване, а впоследствие на свой ред проби.

Две поредни неточности от форхенд, доведоха до 0:30 в следващото подаване на Марин, но перфектно построена акция завършила с драйв воле и още няколко тежки удара от основната линия му помогнаха да се откъсне с 4:2.

Докрая на сета, французинът застраши неведнъж сервис геймовете на противника си, ала Чилич показа необходимата решителност и вкара сблъсъка в решителна част.

Там Монфис стартира с експресен гейм в който се отчете с един смач изпълнен с отскок, а скоро преднината му набъбна до три гейма.

https://twitter.com/TennisTV/status/1100436363613212677?s=19

Гаел превключи на един абсолютно безгрешен режим, а майсторската му защита направо отчайваше Чилич.

Французинът беше абсолютен "господар" на корта и докрая не отпусна нито един гейм на съперника си, а мястото на Гаел в следващия кръг бе подпечатано с ефектен звършващ дланен удар по диагонала.

За Монфис предстои мач с ветерана, Маркос Багдатис, който участва благодарение на покана от организаторите.

 

 

 

 

 

 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Монфис продължава с победната си серия след като измъкна битката с Чилич В

Коментари





Следвайте ни в Facebook