Монфис продължава да набира скорост; Нишикори издържа в петсетова драма

от в 03:11 на 03.09.2021
Владислав Риждов

Гаел Монфис отново напомни за добрите си изяви преди пандемията от коронавирус и ще играе в третия кръг на тазгодишния US Open. Французинът изигра тежък мач срещу домакинския представител Стив Джонсън, но все пак надделя в четири сета - 7:5 4:6 6:4 6:4 за почти три часа престой на корта.

Двамата бяха безгрешни от начален удар в откриващия сет и по всичко личеше, че изхода ще се реши след тайбрек. В последния момент обаче Монфис взе подаването на Джонсън и след това на собствен сервис си гарантира успеха в частта. Доминацията на световния №20 продължи и през втория сет. Ранен пробив и преднина от 4:2 обаче не се оказаха достатъчни за бившия член на топ 10 да удвои аванса си в общия резултат. Отговорът на Джонсън не закъсня и коравият американец спечели четири поредни гейма, за да изравни резултата.

В следващите две части полуфиналистът от 2016 година бе по-солиден в ключовите мигове и закономерно стигна до крайната победа. Монфис реализира по един пробив в третия и четвъртия сет и продължава да няма загуба в кариерата си от намиращия се на 87-мо място в ранглистата американец.

Кей Нишикори също се представи на високо ниво и гледа уверено към следващата фаза. Японецът имаше леки трудности в началото срещу Макензи Макдоналд, но се справи със съпротивата му с резултат 7:6(3) 6:3 6:4 (5)6:7 2:6 6:3

Началните минути на двубоя определено бяха на сметката на световния номер 61, който успя да се откъсне в резултата с 3:1. С течение на времето Нишикори бе близо до намиране на верния ритъм и в крайна сметка се върна в битката за сета, точно когато съперникът му сервираше за спечелването му. Последва тайбрек, в който Кей пое рано контрола и се нуждаеше само от един минибрейк, за да поведе в общия резултат. Бившият финалист в Ню Йорк набра скорост и не след дълго вече бе на сет от крайната победа. Японската звезда дръпна с преднина от 4:1 и въпреки че Макдоналд направи опити да се завърне в борбата, Нишикори не допусна изненада.

Третият сет вървеше отлично за фаворита в мача. Нишикори оползотвори шансовете си и дори сервираше за победата при 5:4, ала претъпря крах, който доведе до загубата на сета в тайбрек. Борбеният Макдоналд не спря дотук и бе по-инициативният от двамата в четвъртата част, давайки само два гейма на японеца. Негативната серия за световния №56 продължи и в решителния сет. Нишикори бързо се оказа в ролята на догонващ, но не за дълго. Азиатецът за миг обърна развоя в своя полза, взимайки четири последователни гейма, а до края не допусна нов спад и се поздрави този така изстрадан успех.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Монфис продължава да набира скорост; Нишикори издържа в петсетова драма Владислав Риждов
Теми:  
atp | us open | гаел монфис | кей нишикори | Обзори | открито първенство на сащ

Коментари





Следвайте ни в Facebook