Монфис: Разочарован съм, но Синер демонстрира класата си и заслужено спечели

от в 06:50 на 04.10.2021
Диана Андреева

Гаел Монфис е един от любимците на мнозина тенис почитатели, ала за съжаление на неговите фенове, през вчерашния ден остана на крачка от трофея на Sofia Open 2021 - французинът бе надигран от Яник Синер в последователни сетове. Макар и неудовлетворен от развитието на финалния сблъсък, Ла Чонф взе участие в кратка пресконференция, в която отговори на въпросите, зададени от медиите, а ето какво сподели подгласникът на надпреварата:

Гаел, все пак отличен турнир за теб. Видя ли някакво подобрение в играта на Синер?

- Мисля, че Яник днес беше много стабилен и солиден. Не допусна много грешки. Удряше стабилно и силно. Аз бях под напрежение. Не успях да бъда много агресивен, играех много дълбоко. Той просто беше по-добър от мен днес. Във всяко едно отношение. Показа класата си.

Изненада ли те с нещо?

- Мисля, че игра много добре. Аз не успях да реализирам добри удари, когато имах възможност, а той не пропускаше своите. Той е Топ 10 играч, макар че ранкингът му сега е 11. Но той определено е Топ 10 играч, ако не и нещо повече.

Ще играеш ли в Индиън Уелс и чувстваш ли се уверен?

- Да, пътувам за там утре. Ще продължа да работя. Всеки знае – всеки турнир е различен.

Гаел, първият път тук игра полуфинал, втория – финал. Третият ли ще е щастливият?

- Да, надявам се. Ако нещата ставаха така… Ще съм истински щастлив. Тези две участия бяха много различни. Този път нямаше публика. Но за мен беше страхотно изживяване, без значение, с тези хора, с тази организация. Имам страхотни два турнира тук. Така че ако третият път е с публика и титла ще бъде страхотно.

Продължаваш забележителната серия от 17 поредни години с поне един финал. Как би описал това постижение?

- Това означава, че играя от твърде дълго време. Чувството е странно. Горд съм и се надявам да имам още много такива години.

Източник: Sofia Open


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Монфис: Разочарован съм, но Синер демонстрира класата си и заслужено спечели Диана Андреева
Теми:  
sofia open | гаел монфис | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook