Монфис също се оплака от топките. Радва се, че е отново в София

от в 20:44 на 07.02.2019
В
Геал, за разлика от доста други играчи досега, дойде моментално след своя мач на централния корт, в който надви Кукушкин и даде кратка пресконференция. На нея той поздрави за това, че не са много от турнирите от тура, които могат да се похвалят с такъв красив град като София, където да може да се играе. Той бил останал със страхотно впечатление още от миналия път, когато игра с Григор Димитров през 2015, а сега ги бил и затвърдил.

Запитан за топките, за които по-рано днес Медведев спомена, че не си пасват много с корта (вижте повече), французинът заяви, че намира самата настилка за сравнително бавна и също както руския си колега спомена, че топката лети твърде много и дори добави, че е леко трудна за контрол.

Това задълбочи интереса към тази тема и ще е интересно какво ще кажат и останалите играчи по този въпрос.



Запитан за своя сервис, този от който той толкова много се оплакваше след мача си с Виктор Троицки, Геал уверено каза, че се радва за подобрилите му се показатели (днес бил доста по-стабилен и имал значително по-ниско количество двойни грешки) и се надява занапред в турнира това все повече да се подобрява, защото ще е едно от ключовите му оръжия, както беше и днес.

В края на пресконференцията, макар и леко на шега, той бе запитан за това дали не му омръзна на корта, заради показаната шоу игра в предпоследния гейм. На този наистина интересен въпрос, французинът смело отговори че ако не се забавлява на корта, то той би спрял да играе тенис.

Колкото и забавно да изглеждало да превърнеш такъв хубав спорт като тениса в своя професия, то без самия играч да изпитва удоволствие, нещата не ставали. Монфис си припомни и за детството си, когато преди тренировка в сряда, майка му му е казвала да не забравя се забавлява.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Монфис също се оплака от топките. Радва се, че е отново в София В

Коментари





Следвайте ни в Facebook