Монфис се поздрави с победа №500 в Тура; Буста също е на 1/8-финал Синсинати

от в 10:38 на 19.08.2021
Владислав Риждов

Гаел Монфис се класира за осминафиналите на Western & Southern Open, след като не допусна сет срещу Алекс Де Минор и така записа втора поредна двусетова победа. Французинът се наложи с 6:3 7:5, а успехът се оказа още по-сладък за него, тъй като е под №500 в кариерата му.

Двубоят стартира равностойно, като в началото Де Минор имаше шанс да се откъсне в резултата, но не се възползва. Това обаче направи Монфис, който с гресивна игра си извоюва брейк преднина и дръпна в резултата с 4:2. До края световният номер 22 остана солиден и не допусна изненада, доближавайки се само на сет от втори пореден осминафинал на Мастърс надпревара. В началото на втория сет и двамата имаха възможности да се откъснат в резултата, но не се възползваха. Отново Монфис бе играчът, който пръв наложи волята си и проби подаването на австралиеца. Атрактивният французин поведе с 4:3, доближавайки се максимално до успеха. Последва обаче леко отпускане от негова страна и след пет пропилени мачбола, Де Минор изравни до 5:5. Монфис продължи да се бори и в следващия гейм отново си осигури предминство, преди на собствен сервис да сложи точка на спора. В следващия си мач френският състезател ще се изправи срещу Андрей Рубльов.

Пабло Кареньо Буста също намери мястото си сред осминафиналистите в Синсинати. Бронзовият медалист от Игрите в Токио премина безпроблемно през съпротивата на Доминик Кьопфер - 6:4 6:2 и си осигури двубой срещу Хуберт Хуркач.

Испанецът имаше леки проблеми в началните минути на срещата, но след това се окопити и бързо взе инициативата. Буста проби германския си съперник в седмия гейм от сета, а пробива се оказа напълно достатъчен за световния номер 12 и той поведе в общия резултат. През втората част Буста бе далеч по-категоричен. На бърза ръка втората ракета на Испания реализира двоен пробив и поведе с 4:1, което до голяма степен предреши двубоя в негова полза. До края Буста не допусна спад и комфортно затвори срещата в своя полза, записвайки трета поредна победа над Кьопфер от също толкова мача.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Монфис се поздрави с победа №500 в Тура; Буста също е на 1/8-финал Синсинати Владислав Риждов
Теми:  
гаел монфис | мастърс | обзор | пабло кареньо буста | тенис турнир в синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook