Монфис: Ще се опитам да играя по най-добрия начин и да спечеля още една титла

от в 07:30 на 03.10.2021
Владислав Риждов

Гаел Монфис изигра вдори пореден силен мач на турнира в София и се класира за финалната среща, където ще спори за титлата с Яник Синер, който пък защитава трофея си от миналогодишното издание. В първия мач от полуфиналите в зала "Арена Армеец", поставенияр под номер 2 французин изпита трудности в първия сет, но през втората част не остави шансове на съперника си Маркос Гирон, надделявайки над американеца с резултат 7:5 6:0, а ето и какво сподели той след края на двубоя:

Поздравления, Гаел! След толкова време отново си на финал. Спечели предишните, какво очакваш утре?

- Може би да спечеля нова титла. Сега просто искам да се възстановя добре, да се подготвя добре за мача с треньорите си. Ще е обикновен мач. Винаги е страхотно да си на финал, но това е просто още един мач, с друг съперник. Трябва да се подготвя за утре. Определено ще опитам да играя по най-добрия възможен начин, да играя моята си игра и да спечеля още една титла.

Харесваш ли числото 11? (До момента в кариерата си Монфис е спечелил 10 титли в Тура)

- Ами, щастливото ми число е 15. Така че имам още много работа.

Кажи ни няколко думи за днешния мач. Тръгна трудно в срещата, а след това показа удивителна игра.

- Да. Беше трудно в началото. Имах проблем с намирането на точното място на корта. Не знаех дали трябва да съм по-агресивен. Той се движеше страхотно, удряше добре. Беше малко по-нападателен от мен. Затова реших да променя начина си на придвижване. Да сляза по-ниско на корта, да използвам повече слайс. Може би малко да изляза и на мрежата. Направих мача по-физически.

Изглежда, че ти харесва да играеш в София, макар че за нещастие без публика по трибуните.

- О, да, харесват ми тези кортове. В началото ми беше малко трудно без фенове. Почувствах, че трябва да взема малко енергия от моя екип. Не е лесно да се играе без публика. Не обичам. Но съм щастлив от начина, по който се развиват нещата. Спечелих два мача, въпреки че няма фенове. Имам лош опит с такива мачове, но трябва да го преодолея и да се справя.

Източник: Sofia Open

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Монфис: Ще се опитам да играя по най-добрия начин и да спечеля още една титла Владислав Риждов
Теми:  
atp | sofia open | гаел монфис | интервюта | тенис турнир в софия

Коментари





Следвайте ни в Facebook