Монфис срази Джумхур, а Медведев надделя над Цонга в битката на шампионите

от в 19:18 на 15.02.2019
В
Гаел Монфис и Даниил Медведев достигнаха до полуфиналите на надпреварата от сериите АТР 500 в нидерландския град Ротердам. Монфис обезличи Дамир Джумхур след категорична победа с 6:1 6:2, а представянето на Медведев бе не по-малко впечатляващо, след като той тотално надигра Цонга в своеобразната битка на шампионите от София и Монпелие. Руснакът спечели след 6:4 6:2. Така Медведев и Монфис ще се срещнат за втори път в рамките на две седмици, като миналата събота се изправиха един срещу друг на полуфинал в София, където именно младокът излезе печеливш след убедителното 6:1 6:4.

Първият четвъртфинален мач на сингъл противопостави френския шоумен Монфис срещу босненеца, отстранил Циципас - Джумхур. Макар и крайният резултат да изглежда катастрофален за Дамир, първият гейм на срещата бе изключително оспорван, като Монфис трябваше да премине през цели седем равенства и да спаси два брейкбола, за да поведе в крайна сметка с 1:0.



Джумхур набързо изравни, но леснотата, с която той спечели подаването си, се оказа измамна, тъй като до края на сета босненецът не взе нов гейм. Французинът набързо проби съперника си два пъти, като преплаваше през подаванията си безпроблемно, единственото изключение бидейки при 5:1, когато след два пропуснати сетбола Гаел трябваше да отразява точка за пробив. Той го направи, а при третия си сетбол бе категоричен и впоследствие поведе със сет.

Втората част започна с поредния пробив на сметката на Монфис, който скоро бе и затвърден за 2:0, с което френският шоумен спечели впечатляващия си седми пореден гейм.



Тази изумителна серия най-накрая бе прекратена от босненеца, който съумя и да постигне рибрейк, изравнявайки геймовете.

Това обаче бе всичко, до което Дамир се добра в този мач, а след нов безпощаден пробив на 15 и уверено затвърждаване, французинът поведе с 4:2. Последва нов пробив в негова полза, а след безпощадно нулево подаване Монфис официално се класира на полуфиналите на турнира.

 

Двайсетина минути след края на първия мач на корта излязоха двамата шампиони от изминалата седмица - Цонга и Медведев. Руснакът обаче искаше да демонстрира превъзходството си още в началото на срещата, като достигна до пробив още в първия сервис гейм на мощния французин.

Пробивът бе затвърден безпроблемно, като двамата до края на сета съумяваха да печелят подаванията си, макар че руснакът рядко отпускаше каквито и да било точки на начален удар, докато сервис геймовете на Цонга преминаваха през многобройни равенства и няколко брейкшанса за двоен пробив. Все пак при 5:4 Медведев взе поредното си безметежно подаване на нула, прибавяйки първата част в торбата си.



В началото на втория сет Жо достигна до първите си и единствени възможности за пробив в мача, водейки с 1:0. Те бяха две, но младокът ги отрази съответно след мощен първи сервис и умело излизане на мрежата. Скоро геймовете бяха и изравнени за 1:1.

Двамата си размениха по още едно комфортно подаване, когато при 2:2 Даниил изигра блестящ гейм на ретур, докато грешките от ракетата на френския ветеран валяха една след друга. Всичко това доведе до огромния аванс от сет и пробив в полза на младока.

Пробивът бе затвърден, а при 4:2 последва нов продължителен гейм на сервис на Цонга. Французинът отрази два шанса за двоен пробив, но също така и пропиля два геймбола за намаляване на преднината на противника си. При третия си брейкбол вече Медведев дочака непредизвикана грешка от дланния удар на Жо, като затварянето на мача изглеждаше като чиста формалност.

А то беше и такова, като след поредния си уверен сервис гейм руснакът се класира на втори пореден полуфинал, където отново ще го чака Монфис.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Монфис срази Джумхур, а Медведев надделя над Цонга в битката на шампионите В

Коментари





Следвайте ни в Facebook