Монфис стартира с обрат в Монреал

от в 07:55 на 06.08.2019
В


Гаел Монфис започна с обрат тазгодишното си участие на надпреварата в Монреал и по този начин си осигури своята 100-тна победа на ниво ATP 1000. Французинът успя да обърне представителя на домакинитр Петър Полнски след 6:7(4) 6:3 6:3.



Днес Гаел не показа най-високото си ниво на игра, ала все пак съумя да контролира стещата и по-концентриран във важните моменти си осигури победата. Основната разлика между отделните части дойде от процента на взети точки на втори сервис, където Монфис първоначално страдаше изключително много, ала впоследствие съумя да се стабилизира.

В първата част Гаел водеше с пробив още от началото и дори имаше четири възможности да поведе с втори такъв, водейки с 0:40 и имайки предимство при 4:1, ала така и не успя, а впоследствие самият той се пропука. По този начин двамата трябваше да играят тайбрек, а там канадецът бе по-стабилният и надделя закономерно.



Във втората част двамата отново бяха равностойни до 2:2, ала за да не допуска изненади французинът рязко вдигна оборотите, когато изоставаше 3:2 и 15:40, и така и не даде шансове на Петър докрая се добере дори до гейм, а видимо той все повече запопна да намира играта си.

По този начин се стигна до решаващ сета, а там Полански дори беше с пробив преднина, но спад в нивото му попречи да задържи аванса си, а впоследствие допускайки два последователни брейка, канадецът напуска надпреварата.

https://twitter.com/TennisTV/status/1158574475291627521?s=19

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Монфис стартира с обрат в Монреал В

Коментари





Следвайте ни в Facebook