Монфис отново се завърна на победния път; Шаповалов продължава напред без игра

от в 17:55 на 30.06.2021
Владислав Риждов

Гаел Монфис отново се завърна на победния път. Французинът се нуждаеше от три дена, за да надделее над австралиеца Кристофър О'Конъл в мач, продължил 3 часа и 28 минути, с резултат 4:6 6:2 7:6(5) 4:6 6:4.  

Двубоят по програма започна в понеделник, а двамата си размениха по един сет, преди мачът да бъде прекъснат поради дъжд. Първата част бе изключително равностойна, като тя се реши в полза на О'Конъл, след като австралиецът дочака своя момент и проби Монфис в седмия гейм от сета, а до край на изпусна контрола върху случващото се и поведе в общия резултат. Във втория сет французинът вдигна нивото си на представяне и не остави никакви шансове на съперника си по пътя към възстановяването на паритета. Монфис реализира два брейка, които се оказаха напълно достатъчни, за да изравни сетовете. В третата част двамата не загубиха нито един от сервис геймовете си и закономерно се стигна до тайбрек, въпреки че по-сериозните шансове бяха на сметката на Монфис. Точно преди той да започне двубоят бе прекъснат и двамата напуснаха корта. 

След възобновяването на играта във вчерашния ден, Монфис бе по-солидният от двамата във важните моменти и успя да спечели оспорваният тайбрек, а с това се доближи и на сет от крайния успех в мача. Световният номер 130 обаче продължи да се бори и да поддържа интригата в двубоя жива. О'Конъл се добра до ранен аванс в началото на четвъртата част, който не успя да задържи за дълго и Монфис изравни геймовете. Все пак австралиецът не се предаде и след като бе отразил две точки за брейк в седмия гейм, той си осигури късен пробив, който му донесе успеха в сета и вкарването на развръзката в решителна пета част. 

Тя започна отлично за поставения под №13 в схемата. Монфис открадна подаването на съперника си още в откриващия гейм и поведе с 2:0. Французинът дори пропусна още една точка за брейк, а впоследствие от своя страна трябваше да се справя с два шанса, които се бяха открили пред О'Конъл, за да запаси водачеството си. При 3:2 гейма в полза на Монфис срещата бе прекъсната за втори път поради дъждовното време в Лондон. Днес обаче времето бе на страната на двамата състезатели и те доиграха срещата си. Монфис запази концентрация и не даде никакви шансове на О'Конъл да се върне в битката за мача, поздравявайки се с едва третата си победа за сезона.

В друг мач от програмата Денис Шаповалов продължава към третия кръг без игра, след съперникът му Пабло Андухар се отказа и няма да излезе на корта. Във вчерашния ден 35-годишният испанец изигра тежък мач срещу Пиер-Юг Ербер, продължил 5 часа и 12 минути и изглежда, че световният №70 няма да има сили, за да се противопостави на канадския си съперник.

 

 

 

 

 

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Монфис отново се завърна на победния път; Шаповалов продължава напред без игра Владислав Риждов
Теми:  
гаел монфис | денис шаповалов | Обзори | уимбълдън 2021

Коментари





Следвайте ни в Facebook