Монпелие: Цонга надви Шарди в мач с два тайбрека!

от в 01:05 на 09.02.2019
В


Жо-Вилфрид Цонга спечели може би мача на турнира срещу сънародника си Жереми Шарди на четвъртфиналите на турнира от сериите АТР 250 в Монпелие. Цонга и Шарди направиха зрелищен мач-шедьовър, преминал през два тайбрека и страхотна драма особено в последния сет. Двамата не се бяха пробивали нито веднъж в курса на целия мач до последния гейм, когато Жо се възползва от четвъртия си мачбол, както и деветия си брейкбол общо за сета, за да фиксира крайния резултат на срещата 6:7(6) 7:6(4) 6:4.

Той ще се изправи на полуфинал срещу Раду Албот, който продължава да впечатлява с представянето си в турнира след нова престижна победа. Молдовецът този път надделя над Маркос Багдатис след 6:2 7:6(2).

В другата полуфинална двойка ще видим Пиер-Юг Ербер да се изправи срещу Томаш Бердих. Представителят на домакините се справи с младата канадска надежда Денис Шаповалов в последователни сетове след 7:5 7:6(4), а Томаш спечели другия кандидат за мач на турнира срещу сърбина Филип Краинович със 7:6(3) 6:7(5) 7:5, след като отрази два мачбола, изоставайки с 3:5 в третата част.

Бердих и Ербер всъщност играха и по-рано през този сезон на турнира в Доха, където чехът се разправи с утрешния си съперник на четвъртфиналите с 6:2 6:4. Цонга и Албот пък никога не са играли помежду си.

Дали в Монпелие ще станем свидетели на изцяло френски финал в неделя - ще разберем утре!

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Монпелие: Цонга надви Шарди в мач с два тайбрека! В

Коментари





Следвайте ни в Facebook