Монпелие: Местен представител срази защитаващия шампион още на старта!

от в 21:53 на 08.02.2023
Калоян Соколов

Александър Бублик несъмнено е един от най-талантливите и атрактивни играчи в ATP Тура, но работната му етика никога не е била на необходимото ниво, за да постигне особено големи успехи и самият той признава, че за него има далеч по-важни неща извън тениса. Все пак казахстанецът може да се похвали със спечелването на титлата в Монпелие през миналата година, когато надигра сензационно Александър Зверев във финала.

Този сезон обаче нещата за Бублик не се развиват никак положително и днес той записа своето девето последователно поражение, което дойде именно в Монпелие. Защитаващият шампион напусна безславно турнира, след като местният представител Грегоар Барер го надигра с крайното 6:4 6:7(12) 7:6(3) и си заслужи среща с Николоз Басилашвили във фазата на 1/8-финалите.

Шестият поставен сервираше на познатото си високо ниво, но изглеждаше крайно статичен в разиграванията и наглед не полагаше особени усилия на корта. Барер пък се възползва от недотам професионалното отношение на своя съперник, реализирайки решителен пробив в десетия гейм и по този начин съумя да спечели откриващия сет.

Втората част премина под пълната доминация на сервиращите и не видяхме нито един брейкбол, което доведе до изиграването на тайбрек. Там французинът започна по-уверено и пласира отличен минаващ удар, с който взе мини пробив аванс, ала Бублик нямаше намерение да се предава и отрази цели три мачбола, за да достигне до паритет в общия резултат.

Миналогодишният шампион не спря дотук и стартира изключително убедително в решителния сет, реализирайки своя първи брейк от началото на срещата, само че допусна спад в концентрацията си и отново имахме равенство при 4:4 гейма. Оттам насетне нямаше изненади и се стигна до нов тайбрек, в който нервите на казахстанеца не издържаха и видяхме най-лошата му страна. Световният номер 50 се отдаде на спорове със съдията и търсеше вината навсякъде, но не и в себе си, а Барер се възползва от ситуацията и с лекота дръпна с 6:0 точки, след което сложи точка на спора в сблъсъка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Монпелие: Местен представител срази защитаващия шампион още на старта! Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър бублик | грегоар барер | Монпелие | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook