Монпелие: Потенциален 1/4-финал между Зверев и Гофен; Монфис и Цонга също в игра

от в 17:15 на 29.01.2022
Диана Андреева

Александър Зверев претъпя тежко поражение в четвъртия кръг на Australian Open, след като отстъпи на Денис Шаповалов. Саша обаче е взел решение веднага да се завърне обратно на победния път, което го е накарало да приеме "уайлд кард" за участие на ATP 250 турнира в Монпелие, стартиращ през идната седмица. Освен Зверев, в игра на надпреварата ще видим още имена от ранга на Давид Гофен, Гаел Монфис, Роберто Баутиста Агут, Жо-Вилфред Цонга и Николоз Басилашвили, като жребият за предстоящото събитие вече е налице. 

Шампионът от 2017-а година Зверев ще открие кампанията си директно от втори кръг, където очаква победителя измежду Иля Ивашка и Макензи Макдоналд. На четвъртфиналите Саша вероятно ще премери сили с Давид Гофен, но само при условие, че белгиецът преди това надиграе представителите на домакините Бенжамен Бонзи и Адриан Манарино. 

В половината на Зверев попадна още четвъртфаналистът на Australian Open 2022 Гаел Монфис. Ла Монф даде отлично начало на кампанията си през настоящия сезон, а очакванията към него в Монпелие също са големи, но французинът ще трябва да се потруди сериозно, за да си гарантира среща със световния номер три, ктъй като ще трябва да преодолее играчи от класата на Корентин Муте, а по-късно - Уго Юмбер. 

В долната половина на схемата водач е Роберто Баутиста Агут. Испанецът ще открие кампанията си срещу Лука Пуй или квалификант, а впоследствие би могъл да се изправи срещу винаги непредсказуемия Александър Бублик. Евентуален успех на Агут пък би могул да го изправи срещу Николоз Басилашвили или Филип Краинович в полуфиналната фаза, като тук още попадна и бившия номер пет - Жо-Вилфред Цонга. Пълният жребий за предстоящото събитие можете да разгледате тук:


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Монпелие: Потенциален 1/4-финал между Зверев и Гофен; Монфис и Цонга също в игра Диана Андреева
Теми:  
atp | александър зверев | атп монпелие | гаел монфис | жребий | Монпелие | николоз басилашвили | роберто баутиста агут

Коментари





Следвайте ни в Facebook