Монреал: Григор стартира срещу световния №238, Медведев или Кирьос чака в трети кръг

от в 23:38 на 05.08.2022
Мирела Николова

Първата ни ракета Григор Димитров постави начало на американското си турне с участие в АТР 500 надпреварата във Вашингтон. Българинът обаче бе далеч от най-доброто си ниво и макар да постигна победа на старта на турнира, то във втори кръг допусна обрат срещу 22-годишния представител на домакините Себастиан Корда и се размина с място в четвъртфиналите. Всички се надяваме нашето момче да подобри играта си през следващата седмица, когато му предстои да се включи в надпреварата от сериите "Мастърс 1000" в Монреал, жребият за която излезе през днешния ден.

Родният ни представител е поставен под номер 16 в схемата и жребият му отреди наглед лесно преодолимо препятствие на старта, където ще се изправи срещу местния представител Алексис Галарно. В момента канадецът заема върховото за себе си 238-о място в световната ранглиста, като е намерил място в основната схема на турнира посредством предоставен "уайлдкард" от организаторите. До този момент той се е изявявал единствено на Чаланджър състезания и предстоящата среща с Димитров ще бъде дебютната за него на ниво АТР. Първият и единствен път дотук, в който 23-годишният тенисист е играл в турнир от най-високо ниво, бе през миналия сезон, когато получи специална покана да си партнира с Феликс Оже-Алиасим отново на Канадския Мастърс.

При победа най-добрия ни състезател ще го очаква сблъсък срещу победителя от мача между Алекс Де Минор, който спечели трофея в Атланта през миналата седмица, и Денис Шаповалов, загубил 8 от последните си 9 двубоя. Ако успее да сломи съпротивата на някого от споменатите двама, то по всяка вероятност хасковлията ще премери сили с някого измежду Даниил Медведев и Ник Кирьос в третия етап.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Монреал: Григор стартира срещу световния №238, Медведев или Кирьос чака в трети кръг Мирела Николова
Теми:  
atp | григор димитров | жребий | монреал

Коментари





Следвайте ни в Facebook